Saeimas deputāts Orlovs neizpratnē par novēroto uz Tīnūžu-Kokneses šosejas

Viktorija Gabrjuna 25.septembris 2020, 15:10
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Saeimas deputāts Vitālijs Orlovs, kurš ikdienā mēro ceļu no mājām uz darbavietu Vecrīgā pa Tīnūžu-Kokneses šoseju, pamanījis ko savādu ceļa zīmēs, kas vēsta par attālumu līdz apdzīvotām vietām. Viņaprāt, informācija maldina šoferus, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Saeimas deputāts Vitālijs Orlovs dzīvo Jēkabpilī, uz un no darba Vecrīgā brauc pa populāro šoseju Tīnūži-Koknese. Rīgas virzienā ir vairākas ceļa zīmes, kas informē par attālumu no konkrētās vietas līdz Tīnūžiem un Rīgai. Orlovs ir neizpratnē, kāpēc daļā zīmju attāluma starpība starp abām apdzīvotām vietām ir 30 kilometru, savukārt daļā - 31 kilometrs. Piemēram, uzbraucot uz šosejas, konkrētajā vietā norādīts, ka attālums līdz Rīgai ir 92 kilometri, bet līdz Tīnūžiem 61 kilometrs. Tātad starpība ir 31 kilometrs. Savukārt vairākās nākamajās ceļa zīmēs starpība ir 30 kilometru.

"Ceļa zīmēs zūd vai parādās viens kilometrs. Starpība ir 30 vai 31 kilometrs. Es nespēju rast atbildi! Varbūt viņi kaut kā savādi skaita? Mana augstākā izglītība un labās zināšanas matemātikā neļauj man atrast atbildi," pauž Orlovs.

Situāciju komentēja VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

"Neliela neprecizitāte [ar kilometru starpību starp apdzīvotām vietām Tīnūži un Rīga] radusies noapaļošanas dēļ. Ceļa zīmē tiek uzrādīti pilni kilometri, bet pašas ceļazīmes pēc nepieciešamības var tikt uzstādītas konkrētā maršruta kilometra jebkuros metros," pauž LVC pārstāvji.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas