Atklāj, cik neapskaužamos apstākļos dzīvo sirmgalve Smiltenē

tautaruna.lv 28.septembris 2020, 7:00
 
Atis Ieviņš/F64
81 gadu vecā Dzidrai vairākus mēnešus liegta iespēja nomazgāties siltā ūdenī, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Līdz šim kundze ar lielāko prieku izmantojusi pagastmājas sniegto iespēju - nomazgāties koplietošanas dušās, kas izbūvētas speciāli pilsētas sociālā dienesta redzeslokā nonākušajiem cilvēkiem, senioriem un personām ar maznodrošināto statusu. Tomēr kopš vasaras sākumā durvis tai slēgtas.

Dzidra vērsusies pagastmājā, lai noskaidrotu, kāpēc pierakstīties uz mazgāšanos vairs nav iespējams.

Sociālais dienests paskaidrojis, ka tas saistīts ar Covid-19 inficēšanās riskiem.

Vai kundzei piedāvāti citi varianti? Diemžēl ne. Dzidra dzīvo mājā bez ūdens pieslēguma, tāpēc šobrīd nekas cits neatliek kā mazgāties ar aukstu akas ūdeni. To viņa dara savā šķūnī, noklājot uz zemes plēvi un aplaistoties ar lejkannu. Sieviete atklāj, ka viņai neesot tuvinieku, kas varētu palīdzēt. Ir viena, bet stingri nosaka, ka pati tiek ar visu galā.

Pieminētās dušas telpas atrodas pagasta pārvaldes pagrabstāvā. Apritējuši jau četri mēneši, kopš Dzidra nav mazgājusies siltā ūdenī. Arī Smiltenes novada sociālā dienesta vadītāja Inta Siliņa apstiprina, ka iespēja mazgāties liegta vīrusa dēļ.

Vaicājot par citiem risinājumiem, Smiltenes novada sociālā dienesta vadītāja runā izvairīgi, jo šobrīd tādu īsti neesot.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas