Latviešu vīrietis stāsta, kā oficiāli pārtapis par sievieti

tautaruna.lv 25.septembris 2020, 9:20
 
Ekrānšāviņš no Twitter
Pirms neilga laika kāda mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāja Madara Marta pavēstījusi, ka ir oficiāli mainījusi vārdu un ir otrā oficiālajā viendzimuma pārī Latvijā. Edgara Orlova materiālā "No ģimenes tēva par sievieti" izdevumā "Privātā Dzīve" persona atklāj, ka, lai gan vārds ir oficiāli mainīts, fiziskā pārtapšanā viņa esot vien sākumposmā, proti, vīrietim izņemti sēklinieki.
Persona uzsver, ka tagad ir viena no pirmajām Latvijā, kas skaitās oficiāli noslēgusi viendzimuma laulību.

"Dzimuma maiņas procesā nepārauda nekādus datus, tāpēc sanāk - tā kā esmu bijis vīrietis, kas precējies ar sievieti, tad, mainot dzimumu un kļūstot par sievieti, joprojām skaitos tajā pašā laulībā, proti, precējies ar sievieti," skaidro Madara Marta.

Madara Marta uzsver, ka ceļš līdz tam, lai viņu atzītu par sievieti, bijis ilgs un grūts - vīzītes pie psihiatra un psihologa, sēklinieku izgriešanas operācija, tikai pēc kuras var sākt kārtot vārda un dzimuma nosaukuma maiņu.

Madara Marta uzsver, ka lielākais vēl ir priekšā. Noslēdzošo operāciju persona plāno veikt Taizemē, kas ir dārgi un tam vēl jākrāj nauda.

Tā kā Madara Marta joprojām ir laulībā, persona neslēpj, ka sieva ar notiekošo nav mierā un tiek pamazām kārtots šķiršanās process. Personai ir arī trīs bērni, kuriem, pēc viņas teiktā, ar viņas izvēli sadzīvot nav problēmu.

View this post on Instagram

A post shared by Maddy (@maddy_ts) on

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas