Navaļnijs: Mani izglāba sieva

Viktorija Gabrjuna 22.septembris 2020, 13:30
 
Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kas pēc saindēšanas ar nervus paralizējošo vielu "Novičok" šobrīd ārstējas Berlīnē, sociālajā tīklā Facebook publicējis aizkustinošu ierakstu, kas veltīts viņa sievai Jūlijai.

Ieraksta sākumā Navaļnijs min, ka 26.augustā abiem ar sievu bija kāzu jubileja - 20 gadi kopā.

Viņš vērš uzmanību tam, cik liela nozīme atveseļošanās procesā ir mīlestībai.

Navaļnijs atceras mirkli, kad tika pamodināts no komas. Viņš nesaprot, kas notiek, nevienu nepazīst un nerunā, bet visu laiku gaida tikai Viņu. Viņš nesaprot, kas viņa ir, bet, kad viņa atnāk, viņš priecajas, kad aiziet - viņam kļūst bēdīgi, un viņš atkal viņu gaida.

"Nevienu sekundi nešaubos, ka tam ir zinātnisks pamatojums. (..) Katra viņas atnākšana bija terapeitiska (..) Tomēr, lai vai kāds nebūtu medicīniskais izskaidrojums, tagad es tiešām, balstoties uz savu pieredzi, zinu: mīlestībā ārstē un atgriež dzīvē. Jūlija, tu mani izglābi, un lai to ieraksta neiroķirurģijas grāmatās," raksta Navaļnijs.

Kā iepriekš tika vēstīts, Navaļnijs, kas pēc saindēšanas Krievijā ar ķīmisko ieroci "Novičok" veseļojas slimnīcā Berlīnē, pirmdien paziņojis, ka Rietumu laboratorijas atklājušas "Novičok" pēdas gan viņa ķermenī, gan uz ādas, un pieprasīja, lai Maskava atdod drēbes, kas viņam bija mugurā pirms pārvešanas uz Vāciju.

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

"Divas neatkarīgas laboratorijas Francijā un Zviedrijā un Bundesvēra specializētā laboratorija apstiprināja "Novičok" klātbūtni manā ķermenī un uz tā," savā pirmajā ierakstā blogā pēc atmošanās no komas pavēstīja Navaļnijs.

Viņš norādīja, ka Krievija vēl nav sākusi izmeklēšanu un Krievijas sarunu šovos izskanējuši apgalvojumi, ka viņu saindējuši Rietumu izlūkdienestu darbinieki vai viņa paša sabiedrotie.

Navaļnijs piebilda, ka neko citu no Krievijas nav gaidījis.

Viņš arī pieprasīja, lai Krievijas varasiestādes atdod drēbes, kas viņam slimnīcā tika novilktas pirms pārvešanas uz Vāciju. Navaļnijs norādīja, ka uz Vāciju tika pārvests pilnīgi kails.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas