Vietējie stāsta par šausminošo negadījumu Rencēnos

tautaruna.lv 22.septembris 2020, 13:14
 
Aivars Ķesteris/F64
Nedēļas nogalē kāds lauksaimnieks Rencēnu apvidū zaudēja teju pusi sava aitu ganāmpulka negadījumā uz vietējās šosejas, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Sestdienas vakarā Oskaram piederošie dzīvnieki bija pamanījušies izsprukt no aploka. Tumsas aizsegā pulks paspēja nonākt pie autobusu pieturas “Ķelles”, un daļa zvēru sastājas bariņā uz svaigi asfaltētās šosejas.

“Vai nu kāds zvērs izbiedēja, viņas bija sanākušas uz ceļas. Cik saprotu, saimnieki jau bija atbraukuši, ieslēguši bākugunis,” stāsta vietējā iedzīvotāja.

Oskars kopā ar palīgiem centās norobežot nesamanīgos mājlopus un par to klātbūtni uz ceļa brīdināt autovadītājus. Neesot bijis laika uzvilkt atstarojošo vesti, jo katra sekunde bija no svara.

“Es skrēju tām aitām pa priekšu un signalizēju pretim braucošajiem, jo aizmugurē viss bija nolikts no Rūjienas puses. Tur bija divas mašīnas ar avārijas gaismām ieslēgtas, zināju, ka aizmugure ir droša un pa priekšu skrēju ar lukturīti un spīdināju, pa šosejas vidu skrēju, bet nu, neko. Bija jābēg prom pašam,” stāsta ganāmpulka saimnieks Oskars.

Oskaram nācās bēgt, jo pa ceļu pretim traucās kāds “BMW” spēkrats, kura šoferis nepamanīja bīstamo situāciju uz ceļa. Ganāmpulka saimnieks lēcienā piezemējās grāvī un izglābās no notriekšanas, taču viņa mājlopi gan nepaspēja pasprukt. Viena pēc otras aitas tika notriektas un mira turpat uz vietas.

“Godīgi sakot, man pat drusku nelabi kļuva. Skats bija briesmīgs, aitas bija izšķaidītas pa ceļu, citas tur gulēja pusbeigtas, citas pilnīgi pa daļām,” stāsta vietējā iedzīvotāja.

“BMW” vadītājs nebija alkohola reibumā, kā arī palika notikuma vietā sagaidīt policistus. Uz ceļa gāja bojā divdesmit aitas, taču pirmdien vēl divas tika nokautas smago ievainojumu dēļ. Oskars nevienu notikušajā nevaino un nedusmojas uz jauno puisi, kas nepamanīja lopiņus.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas