Jelgavā vecāki sašutuši par redzēto bērnu rotaļu laukumā

tautaruna.lv 23.septembris 2020, 7:00
 
Oksana Džadana/F64
Vienā no Jelgavas bērnu rotaļu laukumiem pēc atjaunošanas ierastais smilšu segums nomainīts ar gandrīz 300 kubikmetriem attīrītas šķeldas. Daudzi bērnu vecāki ir neizpratnē un raizējas, ka mazie varētu savainoties, vēstīja Zemgales reģionālā televīzija.

Laukumā uzstādīts moderns aprīkojums trīs līdz 12 gadus veciem bērniem, bet laukuma segumam ierasto smilšu vietā uzbērta 30 centimetru bieza attīrītas šķeldas kārta, kas raisījusi plašas diskusijas.

"Sūdzības ir, ka ir asumiņi, ka var sagriezties mazie. Tāda problēma ir, ir dzirdēts, ka arī kaimiņi ir nevisai apmierināti. Bērni priecīgi, tā jau viss tur forši, jauni agregāti, bet tas segums ir tik moderns, ka laikam mums pie viņa jāpierod," pauda kāda bērna tētis Jānis.

Aģentūras "Pilsētsaimniecība" pārstāves skaidro, ka sūdzības no vecākiem jau esot saņemtas, tomēr pretēji vecāku bažām šāds segums, izvērtējot iekārtu augstumu, izvēlēts bērnu drošībai.

"Tās pārsvarā visas ir kāpelēšanai, baiļu pārvarēšanai no augstuma. Domātas bērniem sākot no 3-4 gadiem, un diezgan augsts tas krišanas augstums, un tāpēc ir izvēlēta koksnes šķelda, kas ir labāk absorbējoša pret kritieniem. Viņa ir dabīga, neput un arī nesmērēs apģērbu. Ir protams dārgākas gumijas plāksnes vai gumijas gabaliņi, bet tas nav atbilstoši finansējumam, kāds mums šeit bija paredzēts," atzina Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Lazdiņa.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas