Latviešu sinoptiķis atklāj ko pārsteidzošu par laika apstākļiem 21. septembrī

Viktorija Gabrjuna 21.septembris 2020, 17:30
 
Kaspars Krafts/F64
Meteorologs Jānis Trallis pavēstījis, ka laika apstākļi 21.septembrī pagājušajā gadā un aizpagājušajā gadā krasi atšķīrušies.
Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter raksta, ka pirms diviem gadiem šajā dienā bijis pamatīgs karstums, bet pagajušajā gadā bijis auksts laiks.

"2018.gadā šajā dienā Latvijā valdīja karstums līdz +30°, bet pagājušā gada 23.-27.septembrī gaisa temperatūra noslīdēja zem nulles. Šogad sešas dienas pēc kārtas - 22.-27.septembrī - gaisa temperatūra var pakāpties virs +20°; prognozētais maksimums ir aptuveni +25°," raksta Trallis.

Kā tika ziņots iepriekš, turpmākajās septiņās dienās gaisa temperatūra vismaz vietām Latvijā pakāpsies virs +20 grādiem, nepārsniedzot +26 grādus, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Otrdien, 22.septembrī, laiks kļūs saulaināks, vairāk mākoņu saglabāsies valsts ziemeļos, un trešdien visā valstī spoži spīdēs saule. Ceturtdien vietām - galvenokārt Kurzemē - gaidāms lietus un pērkona negaiss, arī turpmākajās dienās daļā valsts iespējami nokrišņi; sausākais un saulainākais laiks gaidāms austrumu novados.

Viena no siltākajām dienām būs trešdiena - 23.septembrī, pūšot mērenam dienvidu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem. Pastāv iespēja, ka nedēļas beigās līdz ar brāzmainu dienvidaustrumu vēju termometra stabiņš vietām pakāpsies vēl par grādu augstāk.

Minimālā gaisa temperatūra nakts un rīta stundās būs svārstīga. Dažkārt, izklīstot mākoņiem un norimstot vējam, gaiss strauji atdzisīs, tai skaitā trešdienas saullēktā dažviet Latgalē un Vidzemē iespējami +5 grādi, savukārt mākoņainā un vējainā laikā gaisa temperatūra vietām valstī visas nakts garumā saglabāsies virs +15 grādiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:21

Jaunākās diskusijas