VIDEO: Carnikavas pusē tūristus grib piesaistīt ar PSRS laika atradumu

Viktorija Gabrjuna 21.septembris 2020, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Carnikavas dome atjauno PSRS blokus un tādejādi cer pievilināt tūristus, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Betona bloku uzstādīšanu meža ielokā organizējusi Carnikavas novada dome, kas ieguldījusi lielus līdzekļus, lai apkārtnē izveidotu uzņēmējdarbības parku. Izrādās, - šie bloki turpat mežā bijuši atrodami gadiem ilgi.

Pašvaldības pārstāvis Vilis Zinkevičs atklāj, ko 21 betona bloka atjaunošana un uzstādīšana izmaksājusi 29 000 eiro.

"Varu paust savu personisko viedokli. Uzskatu, ka savas zemes vēsture jāzina, lai arī kāda tā būtu. Jāatceras, kā ir bijis, lai, iespējams, to nekad arī nepieļautu. Veicot uzņēmējdarbības un inovācijas parka izbūvi, esam šos blokus atjaunojuši un uzstādījuši vienā vietā. Šie bloki teritorijā bija palikuši kopš PSRS laikiem, šeit atradās armijas pretgaisa mācību daļa," pauž domes pārstāvis.

Vidzemes tūrisma asociācijas vadītājs šos blokus pirmo reizi ieraudzījis pirms deviņiem gadiem, un jau tad radās ideja par to saglabāšanu, lai varētu piesaistīt tūristus.

"Tā lielākā problēma ir tā, ka mums nav informācijas par to, kas šeit ir bijis. Šobrīd izskatās, ka arī no Krievijas puses to nebūs iespējams iegūt, tādēļ zināmi vien nostāsti, kā šeit bijis. Pieredze liecina, ka tūristiem interesē šāda tipa objekti. Viņi šurp brauca arī līdz šim, taču šeit bija slikts piebraucamais ceļš, bloki mētājās mežā, tagad šeit viss ir mainījies," pauž Raitis Sijāts, Vidzemes tūrisma asociācijas vadītājs.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas