"Nabaga iedzīvotāji!" Rīdzinieks sašutis par notiekošo uz Brīvības ielas

Viktorija Gabrjuna 17.septembris 2020, 15:20
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Kāds rīdzinieks neslēpj sašutumu par redzēto un dzirdēto, pēdējā siltajā vakarā izbarucot ar velosipēdu par Rīgu.
Viņš raksta, ka brauciena laikā saskāries ar daudziem skaļiem moto un auto braucējiem.

"Izbraucu pēdējā siltajā vakarā ar velo. Nameja krastmalā moto “sacīkstes”, Brīvības ielā motocikli “rauj ratā”, ka skan pa visu Rīgu, bet bembji taisa dragreisu. Tā ir, kad uzprojektē caurbrauktuvi pilsētas centrā. Nabaga Brīvības ielas iedzīvotāji!" teikts ierakstā.

Tikmēr komentāros Twitter lietotāji raksta, ka skaļi motobraucēji ir dzirdami arī citviet Rīgā.

"Vakar vakarā Brīvības gatve Teikā bija ļoti skaļa. Motobraucēji ir pieraduši, ka neviens viņus nekontrolē un ārdās uz nebēdu. Pēc grāmatas "Koncerts vectēva pagalmā" izlasīšanas saucu šos te par bezdeļiem. Aizņēmos no Jāņa šo vārdiņu," teikts kādā komentārā.

"Ja būtu aizminies līdz Valdemāra ielai, tur diemžēl ir tas pats. Pat dzīvojot uz Hospitāļu ielas, motociklisti un auto bez izpūtējiem no Valdemāra ielas pamodina gan pašu, gan bērnu," teikts vēl kādā komentārā.

Savukārt vēl kāda komentētāja vērš uzmanību transporta līdzekļu vadītāju agresivitātes pakāpei.

"Pieskaitiet tam visam ārdīšanos ar kvadracikliem mežā. Viss minētais liecina par zināmu agresijas pakāpi, lecīgu pašapliecināšanās vēlmi noteiktā sabiedrības daļā. Vai kāda institūcija vispār pēta šīs parādības?" jautāts komentārā.

Kā iepriekš vēstīja Gjensidige Latvija, līdz motociklu sezonas beigām ir jābūt jo īpaši uzmanīgiem, atrodoties ceļu satiksmē. Ceļu satiksmes noteikumu neievērošana joprojām ir viena no lielākajām problēmām ceļu satiksmē, kas apdraud visus satiksmes dalībniekus. Lai arī negadījumi notiek visu gadu, rudens sākums ir viens no bīstamākajiem periodiem motociklistiem, kad pieaug drošības riski.

Iepriekšējā nedēļa ir beigusies traģiski arī kādam vietējam moto braucējam - uz Dienvidu tilta ir notikusi smaga avārija, kurā gājis bojā kāds motocikla vadītājs. Tas nebūt nav vienīgais šādas sadursmes gadījums, kurā stipri vai letāli cieš kāds motobraucējs. Eiropas Komisijas dati liecina, ka pēc transportlīdzekļu iedalījuma, 25,9% ceļu satiksmē bojāgājušo skaita 2018.gadā ir bijuši motobraucēji. Tāpat dati liecina, ka šādās avārijās cieš gan jaunāki, gan vecāki motobraucēji, kas apzīmē, ka, visticamāk, šādi gadījumi nav atkarīgi no transportlīdzekļa vadītāja stāža.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:21

Jaunākās diskusijas