Aculiecinieks sašutis par ātrās palīdzības mediķiem

Viktorija Gabrjuna 19.septembris 2020, 11:00
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Kāds aculiecinieks pastāstījis par gadījumu, kad nācies izsaukt ātrās palīdzības mediķus, lai palīdzētu uz ielas guļošam cilvēkam.
Portālā "sudzibas.lv" aculiecinieks pauda sašutumu par mediķa, pēc viņa teiktā, negatīvo, attieksmi.

" Vakarā gājām mājās un redzējām vīrieti, kurš centās piecelties, bet apkrita, tāpēc piezvanījām ātrai palīdzībai. Palīdzējām piecelties vīrietim un gaidījām. Gaidot ātro palīdzību, vīrietis cēlās, iebļāvās un centās pārvietoties, bet tālu netika. Atbrauca divi vīrieši un viena sieviete. Vīrietis, kurš runāja ar cietušo, bija ļoti negatīvs un neizskatījās, ka viņam rūpētu palīdzēt cietušajam, jo bija acīm redzami, ka kājai kaut kas noticis, ko apstiprināja arī neatliekamās palīdzības mediķe.

Centāmies situāciju paskaidrot arī mediķim, bet viņš sāka pārmest un bļaut mums virsū. Viņš teica: " Kā jūs varat zināt, ka viņam ir lauzta kāja. Jūs esat ārsti? Viss jūs esat brīvi, varat iet prom. " Es saprotu, ka 22.00 vakarā nav viegli strādāt, bet ir arī normas, kā var runāt ar cilvēkiem. Tas, ka esi ārsts, nenozīmē, ka pārējie nekas nav. Vismaz cieni cilvēkus, kuri cenšas palīdzēt citiem, jo, piemēram, mūsu gadījumā garām šim vīrietim gāja daudzi un nemaz nedomāja palīdzēt," situāciju apraksta aculiecinieks.

Tikmēr komentētāji pauž neizpratni, par ko vispār ir sūdzība.

"Bet jūs neesat ārsti, jūs savu pienākumu izpildījāt un izsaucāt ātros, nevajag palīdzēt ārstiem meklēt diagnozi, tāpēc arī viņi atbrauca, lai aizvestu uz slimnīcu un sniegtu palīdzību," teikts kādā komentārā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas