Jēkabpilieši sašutuši par to, kā pašvaldība tērē viņu naudu

Viktorija Gabrjuna 14.septembris 2020, 17:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jēkabpilī tapis īpaša dizaina soliņš, kura izmaksas – 15 tūkstoši eiro – raisa neizpratni daļai jēkabpiliešu. Pilsētas iedzīvotājiem spilgtā atmiņā ir citi vērienīgie pašvaldības tēriņi, piemēram, pirms dažiem gadiem tapusī sabiedriskā tualete par 85 tūkstošiem eiro, ko tautā sauc par “zelta tualeti”. Līdz ar soliņa uzstādīšanu jēkabpilieši jau atkal vaicā, vai domnieki nav pārlieku izšķērdīgi, vai naudu nevarēja iztērēt lietderīgāk, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Šā gada augusta beigās Jēkabpilī blakus jaunajai velotrasei un netālu no topošā skeitparka novietoja soliņu, kas pašvaldībai izmaksāja 14 999,58 eiro.

Apkaimē, kur izvietots īpašais soliņš, jau iepriekš uzstādīti vairāki citi soliņi. Soliņa izmaksas raisījušas diskusijas sociālajā tīklā “Facebook", kur cilvēki pauž neizpratni, ka tiek lielas naudas summas tiek tērētas soliem.

Arī vairums “Bez Tabu” uzklausīto jēkabpiliešu kritizēja pašvaldību, uzskatot, ka vietvara ir pārlieku izšķērdīga.

Jēkabpils Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs uzskata, ka pilsētai un tās iedzīvotājiem šāds soliņš ir nepieciešams.

"Šis soliņš paredzēts izmantošanai jauniešiem. Tā kā veidojas jauniešu atpūtas komplekss, šis soliņš ir netradicionāla izskata. Tā ir vieta, kur jaunieši var pulcēties, apspriesties un kopā “patusēt”. Manuprāt, summa ir adekvāta. Šāda veida soliņš jauniešiem, mūsuprāt, ir nepieciešams. Arī mūsu mākslinieks ir gados jauns cilvēks," pauž Sirmovičs.

Viņš nezuskata, ka pirms tērēt pašvaldības naudu, būtu jāaptaujā pilsētas iedzīvotaji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija