Vilis Bukšs iepriecina ar laika prognozi rudenim

tautaruna.lv 5.septembris 2020, 17:42
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Tautas gudrība saka, ja septembra sākums silts un saulains, tad arī viss rudens būs silts un jauks. Ja septembrī negaiss un stiprs pērkons, tad ap Ziemassvētkiem būs daudz sniega. Ja ozolam daudz zīļu, būs barga ziema, dabā lūkoties aicina dabas vērotājs Vilis Bukšs.

"Šogad meža pīlādži trūcīgi ar ogām un arī ozolos zīļu maz. Tas norāda uz to, ka rudens būs pārsvarā sauss un ziema bez barga sala. Bērzi sāk dzeltēt no apakšas un tā ir zīme, ka rudens būs garš un ziema vēla un lēna. Šogad eglēm čiekuri galotnēs un to daudz. Tas liecina, ka lielāks aukstums ziemā būs uz pavasara pusi. Apiņiem laba raža un tas paredz nokrišņus rudens izskaņā un sniegainu ziemas sākumu," spriež laika zīmju vērotājs.

Marta un maija zīmīgajās dienās, tāpat kā Vasaras Mārā (15. augusts) un pagājušajā Bērtulī (24. augusts), laika apstākļi bija vairāk sausi nekā slapji, un tas paredz sausu septembri un jauku atvasaru. Bezdelīgas vēl nesteidzas aizlidot un tā esot zīme, ka rudens pirmais mēnesis būs salīdzinoši silts un jauks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas