Tukumā pusē vīrietis zaudē dzīvību, glābjot ģimeni

tautaruna.lv 15.augusts 2020, 20:33
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Pūres pagastā kādā privātmājā rūpes par saviem četriem mazbērniem un viņu mammu bija uzņēmies 72 gadus vecs pensionārs Pēteris. Kad saimes miteklis aizdegās, sirmais kungs paša spēkiem drošībā nogādāja visus sešus ģimenes locekļus. Varoņdarbs prasīja vīrieša dzīvību, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Pirmdien Tukuma pusē kāds sirms kungs ziedoja dzīvību, lai glābtu savu ģimeni no bojāejas. Četru bērnu vectēvs, nama saimnieks Pēteris, ap plkst. 19.00 vakarā redzēja, ka māju pārņēmis ugunsgrēks. Pensionārs skrēja liesmās pakaļ bērniem un pēc tam vēlreiz, uzmeklējot sievu un meitu.

Ēkai iebruka jumts un ugunsdzēsēji vairākas stundas cīnījās ar postažu.

Pirms plkst. 23.00 vakarā no krāsmatām tika iznestas Pētera mirstīgās atliekas. Tagad kuplā ģimene palikusi bez aprūpētāja. Kad Pētera meita pirms pāris gadiem dzemdēja piekto bērnu, viņa smagi saslima, tāpēc vectēvs un vecmamma uzņēmās rūpes par visiem. Viņiem palīdzēja sociālais dienests, un līdz šim ģimenei klājās labi.

Draugi, radinieki un pagasta pārvalde ir izlēmuši, ka ģimeni jāizmitina tuvējā ciematā daudzdzīvokļu ēkā, kas atrodas pavisam tuvu vecajai mājai. Pāri ielai ir skola, un mitekļa platība pagaidām esot pietiekama.

Ugunsgrēka cēlonis pagaidām nav noskaidrots. Policija lietu izmeklē un skaidro, kas privātmājā nogāja greizi.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas