VIDEO: Lielvārdē sirmgalvi šokē baznīcas mācītāja īsziņas

Viktorija Gabrjuna 12.augusts 2020, 13:14
 
Atis Ieviņš/F64
Sargājot savu veselību, Covid-19 pandēmijas laikā gados vecs cilvēks, kurš pakļauts lielākam saslimšanas riskam, izvairījies no publisku vietu, tostarp dievkalpojumu, apmeklēšanas Lielvārdes katoļu baznīcā. Par neierašanos uz dievkalpojumu interesi, sūtot īsziņu, izrādījis vietējās draudzes mācītājs Andris Solims. Īsziņā priesteris vaicā draudzes loceklim: “Vai jau beigta? Vai atkal palikusi par bailīgu žurku?” Gados vecais cilvēks un viņa tuvinieki šokēti par šādu komunikāciju, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ar “Bez Tabu” sazinājās Lielvārdes Sv. Krusta Paaugstināšanas Romas katoļu baznīcas draudzes locekļa, 80 gadus vecas seniores tuvinieki. Sirmgalve Covid-19 pandēmijas laikā, bažījoties par infekcijas izplatību, cenšas ievērot drošības pasākumus, tostarp bez vajadzības neapmeklēt vietas, kur pulcējas liels skaits cilvēku. Seniore, ņemot vērā, ka pakļauta lielākam saslimšanas riskam, spītējot, ka ir ticīga, pieņēma lēmumu neapmeklēt draudzes dievkalpojumus.

Konstatējot, ka seniore nav ieradies uz dievkalpojumu, draudzes mācītājs Andris Solims viņai nosūtījis īsziņu ar šādu tekstu:

Mācītāja rakstītās īsziņas teksts
"Salve, pazudusī vuška! Esi vēl dzīva un vesela vai jau beigta? Vai atkal paliki par bailīgu žurku?"


Sirmgalves radinieki par īsziņas saturu ir šokēti, uzskatot to par nievājošu un aizskarošu.

"Viņai ir bail no tā Covid-19. Cilvēki tomēr ir gados. Veci cilvēki, protams, izsargājas no tā visa. Tur jau vēl vecākas tantes iet. Pat līdz 90 gadus vecas. Ja šādas īsziņas sūta… Mises laikā. Jāsākas misei, viņš nevada misi, bet raksta tādas īsziņas. Kas tas par mācītāju? Un ne pirmo reizi. Viņš ir vairākām tantēm sūtījis īsziņas. Ne tā, kā vajadzētu mācītājam sūtīt," pauda sirmgalves tuvinieks.

Arī Lielvārdē uzklausītie iedzīvotāji kritiski vērtē šādu retoriku, uzskatot, ka mācītājam jābūt saprotošākam, ņemot vērā pandēmijas apstākļus, un ka seniori ir augsta riska grupa.

“Bez Tabu” divas reizes ieradās Lielvārdē, lai satiktu mācītāju Andri Solimu un uzklausītu viņa skaidrojumu par īsziņas saturu, tomēr dzīvesvietā viņu sastapt neizdevās, telefonzvanus un žurnālistu īsziņu kā aicinājumu uz sarunu priesteris ignorēja. Mācītājmājā sastaptā persona pauda uzskatu, ka ar konkrēto īsziņas saturu mācītājs neesot vēlējies kādu aizvainot, bet gan, ņemot vērā humora izjūtu, tādējādi uzrunājis personu kā draugu. Tāpat sastaptā persona uzskata, ka šis neesot adekvāts iemesls sūdzībai. Draudzes loceklis gan norādīja, ka šādu īsziņu nav uztvēris kā draudzīgu apvaicāšanos.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas