Zinātnieki atklāj ko pārsteidzošu par banāniem

Viktorija Gabrjuna 15.augusts 2020, 13:45
 
Tass/Scanpix/LETA
Zinātnieki no Kornēlijas universitātes koledžas atklājuši "pārsteidzošu" banānu īpašību. Tiesa gan, runa ir par banāniem, kas ir pārgatavojušies, raksta "newsyou.info".
Pirms tam tika uzskatīts, ka vairāk vitamīnu un citu vērtīgu vielu ir banānos, kas ir nogatavojušies, savukārt zinātnieki jaunā pētījumā atklāja, ka pārgatvojušies banāni, iespējams, ir pat veselīgāki.

Pārgatavotos banānos ir daudz antioksidantu, kas palēnina šūnu bojāšanās procesu, un samazina daudzu slimību rašanās risku. Turklāt šie augļi palīdz novērst anēmiju. Lielā kālija daudzuma dēļ pārgatavojušies banāni palīdz pazemināt asinsspiedienu un uzlabo asinsriti. Sirds un asinsvadu sistēmas darbības uzlabošanai banāni uzturā jāiekļauj regulāri.

Zinātnieki bija pārsteigti, kad atklāja, ka pārgatavojušies banāni satur audzēja nekrozes faktora savienojumus. Tie rodas tieši tumšajos plankumos un veicina vēža un citu bojātu šūnu iznīcināšanu.

Pārgatavojušies banāni arī palīdz cīnīties ar kuņģa čūlu un palīdz cīnīties ar aizcietējumiem. Turklāt zinātnieki apgalvo, ka tie novērš nepatīkamos PMS simptomus un ārstē depresiju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas