"Ātrās palīdzības" mediķis ar vienkāršu paņēmienu parāda, cik efektīvas ir sejas maskas

Lelde Veinberga 5.augusts 2020, 18:29
 
Pixabay
Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķis Genādijs vienkāršā veidā parāda, kā higiēniskā sejas maska palīdz aizturēt vīrusa izplatīšanos no cilvēka, kurš ir slims.
"Pēdējā laikā ar vien biežāk Facebook redzu dažādas publikācijas, kurās tiek apgalvots, ka sejas maskas ir neefektīvas, tas īsti neatbilst īstenībai, tāpēc izdomāju nofilmēt video, kurā tiek parādīta sejas masku nozīmē dažādu infekcijas slimību profilaksei," paskaidro "ātrās palīdzības" mediķis.

Eksperiments dažās dienās skatīts jau vairāk nekā 31 000 reižu.

Tajā mediķis sķaudošu cilvēku ar masku imitē ar dezodoranta pūšanu maskā, parādot, kā maska aiztur "šķaudīšanu".

Jau vēstīts, ka masku lietošana mazina vīrusu izplatīšanu tiem cilvēkiem, kuri jau ir slimi un kuriem jāpārvietojas sabiedriskās vietās vai jāsatiekas ar citiem cilvēkiem, t.sk. pacientiem ārstniecības iestādēs.

Individuālie aizsardzības līdzekļi, tai skaitā respiratori vai aizsargmaskas ir nepieciešamas tiem cilvēkiem (tajā skaitā arī ārstniecības personām), kuras aprūpē ar COVID-19 inficētu personu vai personu, par kuru ir pamatotas aizdomas, ka tā varētu būt inficējusies ar COVID-19, jo viņi atrodas ļoti ciešā kontaktā ar inficēto cilvēku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas