Neskatoties uz ierobežojumiem, ceļā uz Aglonu devušies pirmie svētceļnieki

tautaruna.lv 5.augusts 2020, 15:00
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Kā norāda "Katolis.lv", svētceļnieku grupas, šogad gan mazākas, kā citus gadus, uzsākušas ceļu uz Aglonu. 2. augustā no Jēkaba katedrāles ceļā devās astoņu svētceļnieku grupa, kura bija radusies spontāni.

Pirms došanās ceļā svētceļnieki piedalījās Svētajā Misē, kuru celebrēja draudzes administrators priesteris Pauls Kļaviņš, koncelebrējot vikāram Aivaram Līcim, informē portāls.

Šā gada katedrāles svētceļojuma tēma ir “Dziedināšana”, uzrunas noslēgumā priesteris aicināja svētceļniekus lūgties par cilvēku dziedināšanu - ne tikai fizisko, bet visvairāk par garīgo. Lūgt par dziedināšanu no bailēm, kurās daudzus ir iedzinusi pandēmija un dažādie ierobežojumi.

Saņēmusi svētību un brokastis Kūrijas dārzā, mazā svētceļnieku “ģimene” devās ceļā uz Baltezeru un pirmo dienu kopā ar svētceļniekiem gāja arī katedrāles vikārs.

Jau ziņots, ka Vissvētākās jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos augustā plānots ielaist cilvēkus tikai ar speciālām caurlaidēm. Ja situācija valstī būs kā līdz šim, pasākumu drīkstēs apmeklēt līdz 3000 cilvēkiem, savukārt, ja epidemioloģiskā situācija mainīsies uz slikto pusi, iespējams, šo skaitli samazinās par 1000.

Priesteris Rinalds Stankēvičs skaidroja, ka Aglonas bazilika Sakrālais laukums tiks sadalīts sektoros, kuros cilvēkiem būs jāievēro divu metru distance vienam no otra.

Ielūgumus jeb caurlaides uz Aglonas svētkiem cilvēki varēs saņemt caur savu draudzi. Kad svētki nāks tuvāk, katoļu baznīcā informēs, no cikiem laukums tiks atvērts.

Vienlaikus Stankēvičs stāstīja, ka pie ieejas vārtiem atradīsies roku dezinfekcijas līdzekļi. Tie, kuri vēlēsies, drīkstēs doties iekšā arī bazilikā. Dievkalpojumi notiks ārā pie altāra un bazilikas priekšā.

Vaicāts, vai cilvēki aizvien varēs piekļūt svētavotam, priesteris norādīja, ka jā, jo svētavots atrodas ārpus Sakrālā laukuma. Pieeja svētavotam būšot no divām pusēm - no Sakrālā laukuma puses, no kuras varēs nākt cilvēki ar caurlaidēm, kā arī būs iespēja no otras puses piekļūt cilvēkiem, kuriem nav šādu caurlaižu, vienīgi viņiem nebūs iespēja nokļūt Sakrālajā laukumā un tādā veidā piedalīties pasākumā.

Tāpat ziņots, ka TM un Romas Katoļu baznīca Latvijā aicina ikvienu iedzīvotāju un svētceļnieku izvērtēt sagaidāmos riskus Covid-19 izplatības dēļ un "pieņemt atbildīgu lēmumu" par savu dalību Aglonas svētkos.

TM un baznīca aicina izvērtēt svētceļojumu organizēšanu vai dalību svētceļojumos, būt atbildīgiem pret sevi un pasargāt līdzcilvēkus, izvērtēt, "vai veselības stāvoklis ir stabils, vai svētkus nevar skatīties ar televīzijas starpniecību, klausīties pa radio un piedalīties svētkos attālināti".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas