Sprādziens Libānā noticis netālu no Abu Meri vecāku mājām

Viktorija Gabrjuna 5.augusts 2020, 11:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Ārsts un Lībanas goda konsuls Latvijā Hosams Abu Meri mikroblogošanas vietnē Twitter komentējis Libānas galvaspilsētā Beirūtā notikušo sprādzienu.
Kā raksta Hosams, sprādziens nograndis dažu kilometru attālumā no viņa vecāku mājām.

"Traģiska diena manā dzimtenē Libānā. Prātam neaptverams sprādziens Beirutā, būs ļoti daudz bojāgājušo un ievainoto, tas viss dažu km attālumā no manu vecāku mājām. Paldies Dievam, vecāki veseli. Runāt, ka pie vainas pirotehnika, ir smieklīgi!!" raksta Hosams.

Notikušo komentējusi arī Hosama sieva Linda Abu Meri. Viņa raksta, ka vīra vecāku dzīvoklī apdare sadalījusies gabalos.

"Nereāli, biedējoši, šausminoši un sāpīgi redzēt, kas patlaban notiek Beirutā. Atcerēties, ka pagājušajā vasarā tur daudzkārt braukts garām, bet tagad viss iznīcināts. Vīra vecāki dzīvo dažu kilometru attālumā, dzīvoklī apdare ir sadalījusies gabalos. Paveicās, ka logi bija atvērti, līdz ar ko stiklus neiespieda iekšā ar sprādziena vilni. Tas, kas noticis šodien... Libāna nekad neko tādu nav pieredzējusi - pat ne daudzo kara gadu laikā. Es nezinu, kā cilvēki var atgūties pēc kā šāda. Libānieši ir grūtībās rūdīti, bet šis būs ārkārtīgi smagi. Būs neskaitāmi jautājumi, uz ko visi gribēs atbildes - vai tiešām negadījums pirotehnikas noliktavā var izraisīt šādas sekas? Tam grūti noticēt. Bet pats galvenais - kāpēc tik daudz dzīvībām jāpazūd nebūtībā tik pēkšņi?" raksta Linda.

Kā zināms, Libānas galvaspilsētā Beirūtā otrdien notika divi spēcīgi sprādzieni, kuros dzīvību zaudējuši vairāk nekā 100 cilvēki un aptuveni 4000 ievainoti, trešdien paziņojis Libānas Sarkanais Krusts.

Sprādzieni notika ostas rajonā. Otrais sprādziens raidīja debesīs milzīgu oranžu ugunsbumbu, kurai sekoja tornado līdzīgs triecienvilnis, kas izpostīja ostu un ēkas tās apkārtnē, izsitot ēku logus vairāku kilometru attālumā.

Sprādzieni bija ļoti spēcīgi pat priekš pilsētas, kas pieredzējusi pilsoņkaru, pašnāvnieku sprādzienus un Izraēlas bruņoto spēku triecienus. To troksnis bija dzirdams pat Kiprā, kas atrodas Vidusjūrā vairāk nekā 200 kilometru attālumā.

Seismologi sprādzienu radīto satricinājumu pielīdzināja 3,3 magnitūdu stiprai zemestrīcei.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas