VIDEO: Paskat, kādi arbūzi un melones aug Latvijā!

Viktorija Gabrjuna 9.augusts 2020, 16:03
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Šogad Latvijā padevusies laba arbūzu un meloņu raža. Izrādās, ka šobrīd arbūzus un melones audzē arvien vairāk cilvēku, taču joprojām daudziem tas ir pārsteigums, vēstīja TV3 raidījums "900 sekundes".

No attāluma tikai zinātājs varēs pateikt, kas aug Babītes novada Salas pagasta laukā. Uz zemes gulošos arbūzus un melones iespējams pamanīt tikai, pienākot klāt.

“Šogad mums arbūzi ātrāk, parasti mums arbūzi nogatavojas augusta vidū, bet melones ir pirmās. Šogad sanāca, ka viss vienlaikus,” lauka saimniece Maija Kondrjatuka norāda uz to, ka arbūzi arī viņus spēj joprojām pārsteigt.

Arbūzi šogad stādīti jau maija sākumā, tāpēc tos vēl bija jāapklāj ar tā dēvētajiem tuneļiem, kas nakts laikā izskatījās īpaši iespaidīgi. “Mēs glābām, likām tuneļus un dūmu sveces. Kaimiņi priecājās, ka tik skaisti naktī izskatās,” teic saimniece.

Maija arbūzus un melones audzē jau sesto gadu, taču vienu drošu veidu, kā noteikt to gatavību, viņa joprojām nav atklājusi: “Tirgū arī visi klauvē! Es skatos, vai šeit ir dzeltens, šis vēl nav īsti. Lasīju, ka pēc tā arī neskatās, laikam pēc intuīcijas.”

Salas pagastā labi aug arbūzi ar dzeltenu vidu. Arī lauka sargam tie garšo ne mazāk kā cilvēkiem. Maija norāda, lai arī Latvijā jau ir ne viena vien saimniecība, kur audzē arbūzus, pircēji joprojām ir pārsteigti, uzzinot, ka tie nogatavojušies mūsu valstī.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas