Mājdzemdībās Latvijā atkal mirst sieviete

Viktorija Gabrjuna 3.augusts 2020, 15:15
 
Ilustratīvs attēls / F64
Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents, anesteziologs, reanimatologs Roberts Fūrmanis mikroblogošanas vietnē Twitter raksta, ka plānotās mājdzemdības atkal mirusi sieviete.

Frūmanis neslēpj sašutumu par notikušo.

"Uzsita asini. Saruna ar kolēģi par pagājušās nedēļas izsaukumiem. Bijuši izsaukumā uz plānotām mājdzemdībām, kurās mirusi jauna sieviete. Vecmāšu rīcību nekomentēšu, bet no nevajadzīgas nāves varēja izvairīties plānojot dzemdības stacionārā... Kad vienreiz šis beigsies?" raksta Fūrmanis.

Viņš uzskata, ka ir jāsāk diskutēt par mājdzemdību vecmāšu civiltiesisko un pat arī kriminālatbildību.

"Paturpinot plānoto mājdzemdību tēmu- beidzot ir jāsāk diskutēt par mājdzemdību vecmāšu civiltiesisko un pat arī kriminālatbildību situācijās, kad ir iestājušās komplikācijas un/vai nāve, protams, vērtējot pieejamo aprīkojumu un palīdzības sniegšanas taktiku. Jo vairums mājdzmdību līgumu neparedz vecmāšu atbildību dažādu komplikāciju gadījumos. Tas ir jāmaina," pauž Fūrmanis.

Jāpiebilst, ka pirms kāda laika sabiedrību satrieca ziņa par kādas jaunas māmiņas nāvi mājdzemdībās Jelgavā.

Zemgales rajona tiesas Jelgavā lietvedībā ir krimināllieta, kurā saistībā ar mātes un bērna nāvi mājdzemdībās apsūdzēti vairāki "Pirmās evaņģēliskās Jēzus draudzes" locekļi, tai skaitā mirušās sievietes vīrs un tēvs, kā arī draudzes garīgā līdera sieva. Lietu turpinās skatīt 25.novembrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas