Rīgā no Salu tilta nolecis vīrietis; viņu neizdodas glābt

Viktorija Gabrjuna 3.augusts 2020, 10:46
 
Kaspars Krafts/F64
Nolecot no Salu tilta Rīgā, dzīvību zaudējis kāds vīrietis, vēsta raidījums “Degpunktā”

Traģiskais lēciens notika ap pulksten sešiem pievakarē, posmā, kur tilts šķērso Mazo Daugavu, praktiski pie pašvaldības policijas glābšanas stacijas Lucavsalā, tāpēc ziņa par notikušo atbildīgos dienestus sasniedza gandrīz acumirklī.

Kaut ko nelāgu manījuši arī pa akvatoriju tobrīd patrulējošie likumsargi, tālumā saskatot ūdens šļakatas. Paņemot binokli, darbinieki ievērojuši kādu vīrieti, kurš no krasta ieskrien ūdenī un sāk ātri peldēt šļakatu virzienā.

“Viens no glābējiem devās palīgā. Tika paņemts pašvaldības policijas SUPdēlis. Aizpeldot līdz vīrietim, viņš norādīja Daugavā vietu, kur viņa draugs, iespējams, ielecis un nav uzpeldējis augšā,” stāsta Rīgas pašvaldības policijas glābējs Valdis Bogdanovs.

Par atgadījumu tika nekavējoties ziņots Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), turklāt policisti, netērējot tobrīd tik svarīgās minūtes, piesaistīja ūdenslīdējus no Lucavsalas stacijas.

Vīrieša meklēšanas operācija ilga 20 minūtes un tālāk darbus notikuma vietā pārņēma ugunsdzēsēji glābēji. Kunga mirstīgas atliekas uzietas aptuveni pēc stundu ilgiem meklējumiem. Visticamāk, pārgalvis krītot no lielā augstuma, smagi traumēja iekšējos orgānus un pašu spēkiem krastā vairs nespēja izpeldēt.

Oficiāla versija par notikušo nav saistīta ar noziedzīgu nodarījumu, to šobrīd secinājusi Valsts policija. Likumsargiem vēl jānoskaidro incidenta iemesli un tiks pārbaudīta arī versija par pašnāvību. Neoficiāli zināms, ka līdz šādam iznākumam vīrieti noveda viņa drauga mests izaicinājums. Abi esot saderējuši, par to vai pietiks drosmes nolēkt no tilta.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:29

Jaunākās diskusijas