Pircēja uzskata, ka tiek maldināta Latvijā populārā lielveikalā

Viktorija Gabrjuna 1.augusts 2020, 12:27
 
Vladislavs Proškins/F64
Rīdziniece Ginta devusies uz veikalu, lai iegādātos kartupeļus. Lai arī noskatījusi iepakojumu, uz kura norādīts, ka to svars ir 2,5 kg, nolēmusi to pārbaudīt un preci pārsvērt. Rezultāti likuši vilties – kartupeļi bijuši par 100 gramiem mazāk nekā norādīts uz iepakojuma, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Sākotnēji Ginta nodomājusi, ka, iespējams, vienkārši viņai patrāpījies tas tīkliņš, kurā kartupeļu ir mazāk. Nolēmusi pārsvērt arī citus iepakojumus un situācija bijusi līdzīga.

“Rimi” pārstāve Elīna Šakirova norāda, ka veikals sadarbojas ar vairākiem vietējiem ražotājiem. No ražotāja kartupeļi nonāk pie sadarbības partnera, kas tos iepako, pēc tam kartupeļu maisiņi nonāk noliktavā un veikalu plauktos.

Pēc nonākšanas veikalā maisiņus vēlreiz pārsver veikala darbinieki.

"Šis gadījums ir radies laikapstākļu ietekmē. Ja ražu ievāc lietainā dienā, kartupelis ir slapjš, bet, tam nonākot sausā vidē, tas sāk žūt. Attiecīgi mazinās arī svars. Šobrīd ražotājs, ar kuru mēs sadarbojamies, vidēji iesver par 50-70 gramiem vairāk kartupeļu, lai izvairītos no šādām situācijām," pauda Šakirova.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas