Rīgas Centrāltirgus apmeklētāju satrauc tur redzētais

Viktorija Gabrjuna 27.jūlijs 2020, 13:31
 
Vladislavs Proškins/F64
Kāda sieviete vīrusa izplatības laikā kļuvusi par aculiecinieci tam, kā Rīgas Centrāltirgus Piena paviljonā tirgotāji neievēro elementāras higiēnas un tīrības normas, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Helēna stāsta, ka, apmeklējot tirgu četrus rītus pēc kārtas, pamanījusi, ka kāda no pārdevējām saiņo pankūkas ar kailām rokām, ne reizi tās nenomazgājot vai nedezinficējot.

“Viņa plikām rokām arī sieru grieza, to termiski mājās arī varbūt neviens neapstrādā. Tad viņa vēl paņem pildspalvu, tad viņa vēl pakasa matus, tad viņa paliek telefonu, tad viss tur paliek vaļā, un vēlreiz visu to pašu dara. Viņi zina, ko dara, viņiem ir pie vienas vietas, rupji sakot,” pauž sieviete.
Izrādās, ka Pārtikas un veterinārais dienests Rīgas Centrāltirgū ir biežs viesis. Šogad tur veiktas kopumā 119 pārbaudes, no kurām 11 Piena paviljonā!
Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Artis Druvnieks stāsta, ka Rīgas centrāltirgū strādā četri sanitārās uzraudzības daļas darbinieki, kuru ikdienas pienākumos ietilpst nodrošināšanāt gan sanitāro, gan higiēnas prasību ievērošanu. Viņš atzīst, ka četri cilvēki uz šo paviljonu daudzumu un uz teritorijas pajomu ir par maz, un katram pārdevējam blakus izstāvēt neesot iespējams. Šādos gadījumos pirmajā reizē tiekot izteikts mutisks aizrādījums. Nākamajā, ja situācija jau atkārtojas, tiekot sastādīts akts un uzlikta soda nauda. Pēc “Bez Tabu” iesaistīšanās pārdevēja aicināta uz pārrunām, tāpat Piena paviljonā ieviesta pastiprināta uzraudzība, lai šādi gadījumi vairs neatkārtotos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas