Uzvaras parka piemineklis "ieguvis" jaunu nosaukumu?

tautaruna.lv 12.jūlijs 2020, 11:20
 
Ekrānuzņēmums
Vērīgākie "Google Maps" lietotāji pamanījuši, ka Pārdaugavas Uzvaras parka piemineklis ieguvis jaunu nosaukumu.

Kā zināms, ka Rīgas Uzvaras parkā slienas "piemineklis Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem", neoficiāli sauktais par Uzvaras pieminekli, kurš īpašu aktualitāti joprojām ik gadu izplenās 9. maijā, kad Krievijā un daļa iedzīvotāju arī Latvijā atzīmē Otrā pasaules kara beigas.

Kāds vērīgāks iedzīvotājs pamanījis, ka piemineklis "Google Maps" atrodams, kā "Okupācijas piemineklis". Cilvēki pārsteigti, ka kādam izdevies pieminekli šādi kartē pārsaukt.

Pērn vēstījām, ka Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputātiem bija dažādi viedokļi par Uzvaras pieminekļa nākotni - parlamentāriešu vidū bija gan atbalsts tā demontāžai, gan idejas par pieminekļa pārsaukšanu un okupācijas muzeja ierīkošanu. Izskanēja pārsaukt šo pieminekli, ko ļaujot arī līgums ar Krieviju. Kā ideja izskanēja, ka šo vietu varētu saukt par Padomju okupācijas atceres memoriālu.

Piemineklis Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem ir Latvijas un Rīgas atkarošanai no Latvijas vācu okupācijas Otrā pasaules kara laikā veltīts piemineklis, kas atrodas Uzvaras parkā, Pārdaugavā, Rīgā. Piemineklis ir 79 metrus augsts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas