Policija publicē svarīgu atgādinājumu par sodu apmaksu

Rita Lazda 3.jūlijs 2020, 16:30
 
Valsts policija
Valsts policija atgādina, ka no 1.jūlija stājušās spēka izmaiņas administratīvo sodu apmaksā.
"Iegaumē! Ja tomēr gadās saņemt sodu par administratīvo pārkāpumu un to esi saņēmis sākot no šī gada 1. jūlija, tas ir jāapmaksā 30 dienu laikā. Kā jau ierasts, iepriekš daudzi gaidīja tehniskās apskates datumu, lai veiktu soda apmaksu, bet tagad, ja tas netiks apmaksāts 30 dienu laikā, informācija tiek nodota tiesu izpildītājam," atgādina likumsargi.

No 1. jūlija stājās spēkā Administratīvās atbildības likums un tagad sods tiek izteikts naudas soda vienībās, nevis eiro. Viena naudas soda vienība ir 5 eiro.

"Neatkarīgā Rīta Avīze" jau vēstīja, ka stājoties spēkā jaunajam Administratīvās atbildības likumam un grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, ar 1. jūliju par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem daļā gadījumu soda naudās būs jāmaksā vairāk. Vissāpīgāk izmaiņas skars nelielus pārkāpumus izdarījušos, mopēdu vadītājus un šoferīšus alkohola reibumā. Par ļoti smagiem pārkāpumiem fiziskās personas varēs sodīt ar 2000 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu uz 5 gadiem, juridiskās personas - ar 7000 eiro naudas sodu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:40

Jaunākās diskusijas