Taksistam Rīgā darbadiena pārvēršas murgā

Viktorija Gabrjuna 4.jūlijs 2020, 20:09
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Taksometra šofera darbs ir specifisks. Vadītājiem ir jākontaktējas ar simtiem cilvēku un nereti pasažieri mēdz būt iereibuši un agresīvi, taču gadās arī tādi starpgadījumi, kuros no taksista rīcības var būt pat atkarīga cilvēka dzīvība, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Kādam taksistam, kas pusdienlaikā vadāja klientus pa Rīgas centru, mierīgā un saulainā darba diena pēkšņi pārvērtās īstā murgā. Vēlāk, lai atjēgtos pēc vēl nepieredzēta atgadījuma, vīrietim bija jāizsmēķē ne vienu vien cigareti.

Viss sākās, kad taksists Vecrīgā uzņēma automašīnā savu pastāvīgo klientu, viņam bija jānokļūst līdz Āgenskalnam. Pa ceļam šoferis ar pasažieri aktīvi sarunājās, taču vienā brīdī pasažiera balss aprāvās pusvārdā. Nojaušot ko nelāgu, vadītājs samazināja braukšanas ātrumu un konstatēja, ka klientam iestājusies bezsamaņa.

Tobrīd šoferis jau bija pārbraucis pāri Akmens tiltam, un atradās netālu no Eduarda Smiļģa ielas. Ilgi nedomājot, viņš pieņēma lēmumu piebraukt pie pašvaldības policijas iecirkņa teritorijas, lai palūgtu kādu no darbiniekiem nelaimē nonākušajam sniegt pirmo palīdzību.

“Kolēģis piegāja pie mašīnas un konstatēja, ka vīrietis ir bezsamaņā, neelpo, viņam bija iestājies jau tāds skābekļa trūkums, ka āda palikusi bālgani zila,” stāsta RPP Zemgales pārvaldes inspektors Normunds Ziemelis

Inspektori uz Eduarda Smiļģa ielu izsauca neatliekamas palīdzības dienestu, bet paši uzsāka vīrieša atdzīvināšanas pasākumus, proti sirds masāžu. Cīņa par nelaimē nonākušā vīrieša dzīvību turpinājās arī tad, kad adresē ieradās mediķi. Palīgā atsteidzās arī ārsti reanimatologi.

Pagāja vēl dažas neziņas minūtes, bet aktīva vīrieša elpināšana un sirds masāža deva rezultātu. Parādījies pulss.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas