VIDEO: Vai bezalkoholiskajā alū Latvijas veikalos tiešām nav spirta?

tautaruna.lv 6.jūlijs 2020, 7:00
 
Dāvis Ūlands/F64
Vai bezalkoholiskais alus un vīns patiešām ir bez spirta un to bez bažām var pārdot arī nepilngadīgajiem? To centās noskaidrot raidījums "Bez Tabu".
Arita iegādājusies bezalkoholisko alus kokteili un, izpētot marķējumu, secinājusi, ka dzērienā tomēr ir alkohols.

"Vasaras karstumā iegādājos “Aldara” ražoto “Radler” bezalkoholisko alus dzērienu. Uz iepakojuma ar lieliem burtiem ir rakstīts, ka dzēriens ir bezalkoholisks, un uzrakstīta nulle. Taču, apskatot saturu, konstatēju, ka tur minēts, - alkohola saturs ir 0,5%. Vai tā nav cilvēku maldināšana?" pauž Arita

“Bez Tabu” tiekas ar bezalkoholisko dzērienu ražotāja”Aldaris” pārstāvi, kura skaidro, kāda tehnoloģija tiek izmantota bezalkoholiskajiem raudzētajiem dzērieniem. MK noteikumi paredz, drīkstot pārdot nepilngadīgajiem, jo alkohola procents esot niecīgs, mazāks par 0,5%. Tāds varot būt arī kefīrā, konfektēs, dabīgi raudzētā kvasā pat līdz 1,2% un citos produktos. Arī bezalkoholiskajā alus kokteilī varot būt alkohols. Tas saistīts ar ražošanas tehnoloģiju, taču daudzums esot niecīgs.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvis Māris Eiklons akcentē, ja spirta daudzums alū un alus kokteiļos nepārsniedz 0,5 procentus, tad to pat varot nenorādīt marķējumā un saukt par bezalkoholisko. Likumdošana to pieļauj. Alkoholiskie dzērieni skaitās, ja spirta daudzums ir virs 1,2%.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas