Laika zīmju vērotājs klāsta, vai jūlijā karstums atgriezīsies

Rita Lazda 1.jūlijs 2020, 16:13
 
Keith Mayhew/Cover Images/SCANPIX/LETA
Lai gan jūnija izskaņā daba mūs lutināja ar īpaši siltu laiku, jūlijs sācies visai vēsi. Tiesa, laika zīmju vērotājs V.Bukšs prognozē, ka karstais laiks, iespējams, šomēnes atgriezīsies.

"Jūlija pirmajā pusē laika apstākļi būs mainīgi. Līdz Septiņu brāļu dienai (10. jūlijs) pārsvarā mēreni silts un nokrišņi īslaicīgi. Dažviet pērkona lietusgāzes ar brāzmainu vēju. Pilnā mēnesī (no 5. līdz 12. jūlijam) šogad nosaukums siena mēnesis vairāk atbildīs apzīmējumam „siena pūdētājs”. Mēneša vidū laika apstākļi nepastāvīgi. Mēreni silts, daždien arī karsts un īslaicīgs pērkona lietus, kas reizēm var būt stiprs. Vējains. Mēness fāzēm mainoties (13. jūlijs) varētu sagaidīt, ka arī laika apstākļi uzlabosies," savā blogā raksta V.Bukšs.

"Jūlija otrajā pusē lielākoties sauss, saulains un silts. Temperatūra šajā laikā ap plus 20, 25 grādi. Laikā ap Jēkabiem (25. jūlijs) un Annām (26. jūlijs) temperatūra dažviet var pakāpties līdz plus 28, 30 grādiem. Mēneša beigās vasarīgi silts un pārsvarā bez nokrišņiem. Kopumā jūlijs tuvu vidējām temperatūrām, bet nokrišņu sadalījums nevienmērīgs. Līdzīgi kā iepriekšējos mēnešos, arī jūlijā, dažviet lietusgāžu ūdens vairāk kā parasti, savukārt citur var izjust ūdens trūkumu."

Jau vēstīts, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs šodien informēja, ka jūnija vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +18,1°C, kas ir 3,3°C virs mēneša normas. Šis ir otrais jūnijs pēc kārtas, kura vidējā gaisa temperatūra Latvijā ir augstāka par +18°C, un kopā ar 1999. gada jūniju šī gada jūnijs ir 2. siltākais novērojumu vēsturē (kopš 1924. gada), atpaliekot vien no pērnā jūnija, kad vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +18,6°C.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas