Noderīgi! Kā lietot pretodu līdzekļus, lai tie būtu efektīvi?

Viktorija Gabrjuna 1.jūlijs 2020, 7:00
 
Kaspars Krafts/F64
Arī šovasar odi nekur nav pazuduši un nākas cīnīties ar nelūgtajiem asinssūcējiem. Veikalu plauktos odu atbaidīšanas līdzekļu ir daudz, un tie ir dažādi. Pircējiem rodas apjukums, kurš tad ir efektīvākais? To skaidroja raidījums "Bez Tabu".

Sadzīves ķīmijas ražošanas uzņēmuma ”Kvadro”, kas ir arī odu atbaidīšanas līdzekļu ražotājs, direktors Andris Madelis stāsta, kā vislabāk pieteikt karu odiem.

Cīņā ar odu armiju izsmidzināmie līdzekļi esot ļoti iedarbīgi un asinssūcēju uzbrukumus spēj veiksmīgi apturēt, vien jāprot pareizi lietot.

Līdzekļi jāpūš pietiekami ilgu laiku vietās, ko nenosedz biezs apģērbs un kur odi var piekļūt. Jāskatās lietošanas instrukcijā, cik ilgi līdzeklis jāpūš, vai paredzēts bērniem, profesionālai lietošanai, vai visai ģimenei, jo sastāvi atšķiroties.

Andris Madelis skaidro, ka aktīvās vielas odu atbaidīšanas līdzekļa sastāvā varot būt dažādas. Jo aktīvās vielas ir mazāk, jo iedarbības ilgums būs īsāks. Profesionālajiem līdzekļiem aktīvās vielas vairāk. Vidējais iedarbības ilgums ar vidēji lielu aktīvās vielas daudzumu esot četras stundas.

Derot arī ēteriskā eļļa (vislabāk eikaliptu, rozmarīna vai plūškoka) un citas tautas metodes, piemēram, sasmalcinātas piparmētras, neļķes utt.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas