Ar ko saskaras latviete, audzinot afroamerikāņu bērnu Latvijā?

tautaruna.lv 17.jūnijs 2020, 9:20
 
facebook.com
Bijusī Latvijas izlases basketboliste Liene Jansone, kas jau teju trīs gadus ir mamma dēlam Marsello, kas dzimis attiecībās ar ASV iepazītu mīļoto vīrieti afroamerikāni Čārlzu Smitu, stāsta, ko nozīmē Latvijā audzināt bērnu ar citādāku ādas krāsu, vēstīts Vitas Zvaigznītes materiālā "Liene Jansone: "Nesaprotu, kā var spriest par cilvēku pēc ādas krāsas"" izdevumā "Kas Jauns".
Sieviete stāsta, ka, Latvijā audzinot dēlu, līdz galam droša nejūtas: "Nemelošu, drošībā esam, bet modrību nezaudēju. Zemapziņā esmu gatava tam, ka varu sagaidīt arī kādu neglaimojošu piezīmi. Nevaru atbrīvoties - nekad. Vienmēr esmu Marsello blakus."

Viņa gan uzsver, ka, ieraudot viņu ar bērnu, latvieši neko nesaka, taču klusībā gan jau kaut ko nodomā, jo tāda ir mentalitāte. Tāpēc, kā atklāj Liene, Latvijā ar komentāriem par rasismu viņa nav saskārusies. Maresllo visi grib samīļot un apčubināt, pataustīt viņa afro matus.

Kā zināms, jau divas nedēļas ASV nerimst protesti, kurus sākotnēji radīja sašutums par afroamerikāņa Džordža Floida nāvi, kuru izraisīja Mineapoles policista darbības. Protesti pārauga vēl nepieredzētos grautiņos un ielu vardarbībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:03

Jaunākās diskusijas