Skat, cik īpašu dāvanu saņēmusi kāda jaunā māmiņa Rīgas Dzemdību namā

Rita Lazda 24.jūnijs 2020, 12:58
 
Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency
Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgas Dzemdību nama pārstāvji sociālajā tīklā facebook publicējuši foto, kurā redzams, cik īpašu dāvanu saņēmusi kāda jaunā māmiņa.
"Skaistus ziedus sagaidītāju rokās Dzemdību namā redzam ik dienu. Bet šie ir īpaši ziedi un īpašs stāsts! Visu savu mīlestību ziedu sūtītājs - jaunais tētis, ielicis šajā ziedu pušķī, jo pats, jūrnieks būdams, Covid ierobežojumu dēļ, iestrēdzis uz kuģa kaut kur tāltālās jūrās. Novēlam jaunajai ģimenei ātrāku satikšanos," raksta Rīgas Dzemdību nama pārstāvji.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka no 15.maija Rīgas Dzemdību namā dzemdībās atkal drīkstēs piedalīties pavadošā persona.

Pavadošajai personai būs jābūt pilnībā veselai un sniegtās informācijas patiesums par savu veselības stāvokli jāapliecina ar parakstu. Tāpat arī topošās mātes atbalstītājam būs jāiegādājas un jālieto vienreizlietojams tērps un apavi. Šos aizsardzības līdzekļus varēs iegādāties arī Dzemdību nama Uzņemšanas nodaļā.

Dzemdību nams aicina jau iepriekš iegādāties sejas aizsargmaskas, kas var būt gan medicīniskās maskas, gan auduma maskas, tomēr tām jābūt jaunām un iepakojumā.

Pēcdzemdību istabā vienas pavadošās personas klātbūtne atļauta individuālajās ģimenes palātās, ja šī persona ir piedalījusies ģimenes dzemdībās vai ieradusies vienlaicīgi ar pacienti uz plānveida operāciju. Ja pavadošā persona, kas pēcdzemdību periodā uzturas ģimenes palātā, atstās Dzemdību namu, tad atpakaļ ielaista netiks un uz viņu arī attieksies apmeklējumu aizliegums.

Tā kā Dzemdību namā kafejnīca šobrīd nedarbojas, un pavadošās personas ar ēdināšanu netiek nodrošinātas, pavadošajai personai būs atļauts pieņemt pasūtījumus no ēdienu piegādātājiem Dzemdību nama foajē.

Gadījumos, ja jaundzimušais pasaulē nāks ar ķeizargrieziena palīdzību (akūtu vai plānotu), pavadošai personai operāciju zālē uzturēties nebūs atļauts, tomēr drīkstēs pavadīt dzemdētāju uz stacionāru un sagaidīt māmiņu un jaundzimušo pēcdzemdību istabā.

Iepriekš piesakoties, topošie un jaunie vecāki no šodienas atkal varēs apmeklēt arī Ģimenes skolas lekcijas un nodarbības. Aktuālais lekciju un nodarbību saraksts pieejams Dzemdību nama mājas lapā "rdn.lv" un Dzemdību nama "Facebook" kontā. Pieteikšanās uz ambulatoriskajiem pakalpojumiem un Ģimenes skolas nodarbībām notiek pa tālruni 67011232.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas