Laika vērotāja prognoze: kāpēc, iespējams, nesagaidīsim karstu vasaru

tautaruna.lv 15.jūnijs 2020, 13:30
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs mikroblogošanas vietnē twitter informējis, ko laikapstākļi 15.jūnijā vēsta par turpmākajiem vasaras mēnešiem un rudeni.
"Pēc laika apstākļiem Vītū jab 15.jūnijā paredz arī turpmāko vasaru un rudeni. Ja Vīts ir saulains (šodien Viļakas pusē saulīte un mākoņi), tad ap Jēkabiem (25. jūlijs) būs labs siena laiks, bet augustā labs ražas novākšanas laiks. Ja daudz odu (odu daudz), tad vasara pārsvarā būs mērena un mitra. Dunduri šajā dienā paredz, ka vasara būs karsta un sausa. Šodien dunduri paslēpušies kuplajā zālē un šķiet, ka tā arī neizlidos. Tātad, karstu vasaru laikam nesagaidīt... Toties šāds Vītus kā šorīt, sola labas ražas rudenī," savā blogā raksta V.Bukšs.

Jau vēstīts, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes liecina, ka nedēļas sākumā Latvijai pāri virzīsies nokrišņu zona, tāpēc daudzviet, lielākoties valsts austrumu rajonos, pa laikam gaidāms lietus, vietām arī pērkona negaiss. Visspēcīgākās lietusgāzes gaidāmas naktī uz pirmdienu - nokrišņu daudzums vietām var pārsniegt 20 mm. Pūtīs lēns austrumu, ziemeļaustrumu vējš, bet gaiss atdzisīs līdz +12…+16°. Arī pirmdien vēl turpinās līt, turklāt vietām austrumu rajonos lietusgāzes pavadīs intensīvs pērkons, turpretim otrdien neliels, īslaicīgs lietus jau gaidāms vairs tikai atsevišķos rajonos. Darba nedēļas sākumā diennakts gaišajās stundās gaiss daudzviet iesils līdz +20…+25°, bet naktīs gaisa temperatūra pieturēsies +13…+18° robežās, vien vietām Kurzemes piekrastē būs par kādu grādu vēsāks.

Trešdien virs Latvijas izveidosies jauna nokrišņu zona, kas galvenokārt Latvijas centrālajiem un austrumu rajoniem nesīs pērkona negaisu. Vietām līs intensīvi, tomēr līdz ar vakara krēslu lietus rimsies un mākoņi izklīdīs. Dienā gaisa temperatūra lielākajā daļā valsts teritorijas būs +21…+26°. Ceturtdien, balstoties uz šī brīža prognozēm, valsts teritorijā ieplūdīs vēl siltāka gaisa masa, padarot šo par siltāko dienu visā nedēļā. Daudzviet debesis būs skaidras, spoži spīdēs saule un gaiss uzkarsīs pat līdz +27…+31°, bet vietām Kurzemē tveici mazinās lietus un pērkona negaiss. Diennakts tumšajās stundās termometra stabiņš pieturēsies virs +16° atzīmes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas