Makšķernieks Liepājā tiek pie rekordliela loma

Rita Lazda 2.jūnijs 2020, 11:37
 
Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency
Makšķerniekam Mārtiņam Solovjovam aizvadītajā sestdienā uzsmaidījusi īsta veiksme, un viņš Liepājas ezerā noķeris rekordlielu lomu.
Portāls "liepājniekiem.lv" vēsta, ka 35 gadus vecais M. Solovjovs sestdien makšķerēt devies jau pirms saullēkta. Viss, tā teikt, kā pienākas - vispirms zivis piebarojis ar līņu un karpu barību, jo pamatā mērķis bijis noķert kādu līni, bet vēl pirms septiņiem rītā piekodusies varenā karūsa.

“Kad piecirtu, uzreiz bija skaidrs, ka pieķēries kaut kas liels, taču cīņa ar brango zivi nebija ilga - diezgan ātri to dabūju uztveramajā tīkliņā. Tomēr tā savērpa pamatīgus ūdens mutuļus. Tādus, ka pat stundu pēc tam uz ūdens bija redzami burbuļi,” portālam pastāstījis liepājnieks, kurš sudrabkarūsu noķēris vienā no Liepājas ezera polderu kanāliem.

“Kaut arī makšķerēju dažādas zivis un dažādiem veidiem, līņu un karūsu cope jau no bērnības bijusi mana aizraušanās. Ir bijuši lieli lomi, taču šis ir īpašs. Zinu, ka līdz šim Latvijā lielākā noķertā karūsa ir 3,15 kilogramus smaga, bet sudrabkarūsa - 2,37,” sacīja liepājnieks M. Solovjovs.

Viņa noķertā sudrabkarūsa svērusi vairāk nekā 2.8 kilogramus.

Avots: portāls liepājniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas