"Tinies prom!" Latvieti negrib ielaist uz salas Indonēzijā Covid-19 dēļ

Viktorija Gabrjuna 6.jūnijs 2020, 14:17
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis ir pieveicis nu jau kārtējo posmu, vienatnē ceļojot airu laivā. Aizvadītais trīs mēnešus ilgušais posms Kārli veda pa vairākām Dienvidāzijas jūrām. Grūtajā ceļā Kārlim nācās agrāk papildināt pārtikas krājumus, kas izrādījās sarežģīts pasākums, jo arī tālajās Indonēzijas salās cilvēki baidās no ārvalstniekiem, kuri varot “atvest” koronavīrusu, vēstīja TV3 raidījums "900 sekundes".
“Es esmu reāli jūrā, enkurs strādā, šeit ir dažu metru dziļums, tāpēc, ka esmu netālu no krasta.” Kārlis skaidro, ka viņš atrodas Belitungas salas piekrastes ūdeņos. Parasti viņš atpūtas posmus pavadīja uz sauszemes, taču šoreiz tas nav iespējams.

“Tanī Selalus jūrā visu laiku bija pretstraume, un tur es pa mazam, mazam gabaliņam varēju gar piekrasti airēt,” stāsta ceļotājs.

Kopumā viss ceļš aizņēma 87 dienas, kad Kārlis nonācis jau Javas jūrā, nolēma piestāt Belitungas salā. Taču ceļojuma sarežģījumi ar to nebūt nebeidzās. Viņš atrada upes ieteku, kur viņam bija pirmais kontakts ar vietējiem iedzīvotājiem, kuri, Kārli redzot, nebija sajūsmā: “Bļauj “korona”, “korona”, tinies prom un tur bezmaz gribēja vilkt ar motorlaivu prom.”

Kārlim izdevās piestāt pie kādas bojas, tur viņš sagaidīja, līdz ieradās policija. Pēc ilgām sarunām palaida uz salas. Tur viņam veica Covid-19 testu. Kaut arī tests negatīvs, Kārli tik un tā nevēlējās laist dziļāk salā, taču, iesaistot Latvijas goda konsulu, Kārlim atļāva policijas pavadībā iepirkt pārtiku turpmākajam ceļam.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas