Kā dīkstāvi pārdzīvo latviešu uzņēmēja Anglijā

tautaruna.lv 29.maijs 2020, 21:08
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Sabiedriskās ēdināšanas biznesā Lielbritānijā darbojas ne viens vien mūsu tautietis, un pandēmijas izraisītā krīze ir skārusi arī viņus. Ziņu par iespēju drīz atkal atvērt savas nelielās kafejnīcas durvis ar prieku uzņēmusi Anglijā dzīvojošā Pomeranču ģimene, stāsta LTV "Panorāma".

Sarmīte Pomerance Anglijā dzīvo 14 gadus, no kuriem lielākā daļa pavadīta, strādājot par šefpavāri restorānā netālu no Londonas. Īpašniekam aizejot pensijā un pārdodot biznesu citam, neizdevās atrast vietu, kur ielikt sirdi un dvēseli, tādēļ Sarmīte nolēma riskēt un pirms pusotra gada atvēra savu kafejnīcu nelielā pilsētiņā Čateris netālu no Pīterboro. Par godu Liepājai kafejnīca nodēvēta par "Dzintara" kafejnīcu.

Taču britu valdība 23. martā paziņoja par ārkārtējās situācijas ieviešanu, un kafejnīcu nācās slēgt.

"Man bija izmisums, tas bija vienīgais bizness, vienīgais ienākums uz trim cilvēkiem. Es, goda vārds, nesapratu, ko darīt. Nebija variantu, bija jāmeklē darbs," stāstīja Sarmīte. "Mēs divas naktis pakojām puķes uz Mātes dienu. Un tad mēs sākām strādāt [gaļas pakošanas fabrikā] "Hilton Meats Huntingdon", pakojām gaļu "Tesco" un "Jack’s" veikaliem. Mēnesi nostrādājām līdz brīdim, kad atlidoja sešas lidmašīnas no Rumānijas. Protams, lētais darbaspēks, un neviens jau nepateica "paldies", ka jūs tur nostrādājāt. Vienkārši lika saprast - nu nebūs jums te darba."

Palīdzība nāca no pašvaldības puses, piešķirot biznesiem domāto dīkstāves pabalstu. Nauda tika likta lietā, ķeroties klāt pie sen plānotā kafejnīcas remonta.

Taču pie sienas jau pielikta jaunā ēdienkarte. "Man ir tradicionālās angļu brokastis, karstie kartupeļi, zupas dažādas. Medus kūkas, ruletes dažādas, ābolkūkas, biezpienmaizes, kanēļbulkas. Tad, protams, viņiem arī desa mīklā," uzskaita Sarmīte.

Iespējams, ka britu valdība drīzumā ļaus atvērt kafejnīcas arī apmeklētājiem. Tikmēr Pomeranču ģimene ceps tortes, piegādās pārtiku mājās un gatavos gardu kafiju šī dzēriena cienītājiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas