VIDEO: iedzīvotāji sašutuši, kā pēc rekonstrukcijas izskatās iela Daugavpils centrā

Viktorija Gabrjuna 28.maijs 2020, 19:30
 
Ekrānšāviņš no video
Finiša taisnē ieiet Daugavpils centrā esošās Rīgas ielas posma rekonstrukcija, kas izmaksāja teju pusmiljonu eiro (neskaitot PVN). Iedzīvotāji vērš uzmanību uz, viņuprāt, nerūpīgu veikumu, ieklājot ielas segumu un citām nebūšanām, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Pērn Daugavpils pilsētas pašvaldība uzticēja veikt Rīgas ielas posma dažu simtu metru garumā rekonstrukciju vietējai firmai “Labiekārtošana-D”. Rekonstrukcija pilsētai izmaksāja 456 tūkstošus eiro, neskaitot PVN.

Interneta vidē un daļa uz ielas uzklausīto iedzīvotāju nav mierā, piemēram, ar ielas seguma kvalitāti gājējiem atvēlētajā zonā: bruģakmens un cita veida seguma fragmenti daudzviet iestrādāti ar lielākām un mazākām spraugām un nelīdzeni.

Diskusijas, jo īpaši sociālajā tīklā “Facebook”, izraisījusi stilizēta līnija, kas stiepjas rekonstruētā gājējiem atvēlētā posma garumā. Tā ir gaišāka nekā pārējais segums, un loģika daudziem vēsta, ka līnijai būtu simetriski jāsakrīt ar pārējos, iepriekš remontētajos Rīgas ielas posmos ieklāto līniju. Tomēr tā tas nav, līnija aiz gājēju pārejas otrā pusē (svaigi rekonstruētajā posmā) ieklāta asimetriski, kas redzams ar neapbruņotu aci.

“Facebook” lietotāja viedoklis par ieklāto līniju:
"Nē, tā nav Saranska (Krievijā). Tā ir Eiropa, un šis “šedevrs” maksā pusmiljonu eiro!"


“Facebook” lietotāja viedoklis par ieklāto līniju:
"Šādu greizu ielu grēks pieņemt ekspluatācijā. Tā ir ņirgāšanās par pilsētu!"

Daugavpils mērs Andreju Elksniņš norādīja, ka darbi, lai gan ir finiša taisnē, nav pabeigti, iespējami kļūdu labojumi. Tāpat Elksniņš akcentē, ka izraudzīts būvnieks, kas piedāvājis zemāko cenu, kas bijusi par aptuveni 100 tūkstošiem zemāka nekā konkurentam. Šādu ietaupījumu pašvaldība nedrīkstējusi neņemt vērā. Elksniņš arī piebilda, ka šāda veida darbi labiekārtošanas uzņēmumam uzticēti pirmoreiz.

SIA “Labiekārtošana-D” valdes loceklis Jānis Vagalis norāda, ka ielas rekonstrukciju pabeigšot pēc dažām nedēļām, darbi kavējas par mēnesi seguma materiāla piegādātāja dēļ. Notiekot aktīva komunikācija ar darbu pasūtītāju, lai vienotos par defektu novēršanu.

Taujāts par pilsētā nu jau izslavēto stilizēto līniju, Vagalis norāda, ka būvfirma, to ieklājot, pieturējusies pie rekonstrukcijas projekta. Projektētājs neesot bijis ar mieru veikt kādas izmaiņas projektā un ļaut ieklāt līniju citādāk.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas