Stradiņa slimnīca saņem patīkamu pārsteigumu no brīvprātīgajiem

Lelde Veinberga 30.maijs 2020, 9:34
 
Pixabay
Laikā, kad ārstniecības iestādes strādā pandēmijas apstākļos tām radušās bažas, vai pietiks dezinfekcijas līdzekļu un sejas aizsargmasku, patīkamu pārsteigumu saņēmusi Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca.

"Tie ir īpaši mirkļi, kad piedzīvojam līdzcilvēku sirsnīgo atbalstu un rūpes.

Tāpēc sakām lielu paldies tām radošajām un čaklajām rokām, kuras brīvprātīgi sašuva vairāk nekā 3000 sejas aizsargmasku, tādējādi ne tikai nodrošinot mūsu pacientus ar aizsarglīdzekļiem veselu mēnesi, bet arī iepriecinot un attālināti samīļojot mūs.

Viena no idejas autorēm Elīna Kalniņa saka: ​"Nekad nebiju domājusi, ka šūšana kaut mazākajā mērā varētu palīdzēt glābt dzīvības. Globālie notikumi ieviesa korekcijas atvaļinājuma plānos - Spānijas ceļojuma vietā šuvu maskas. Arī mazos darbos ir spēks, īpaši, ja tajos apvienojas daudzi"!" par jauko dāvanu pateicas Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca.

Individuālo aizsardzības līdzekļu lietošana ir būtisks mediķu un pacientu drošības priekšnoteikums. Pašvaldību slimnīcām valsts piešķirtie un pašu sagādātie aizsargmasku, respiratoru, vairogu un dezinfekcijas līdzekļu krājumi pietiks vidēji pusotram mēnesim. Taču atsevišķas pozīcijas, piemēram, vienreizlietojamie kombinezoni pietiks vien trim nedēļām, liecina Latvijas Slimnīcu biedrības apkopotā informācija. Jāņem vērā, ka līdz ar ambulatoro pakalpojumu atjaunošanu aizsardzības līdzekļu patēriņš palielināsies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas