VIDEO: Jelgavā no daudzdzīvokļu mājas atdalās balkons

Viktorija Gabrjuna 25.maijs 2020, 15:29
 
Kaspars Krafts/F64
Ceturtdien jelgavnieki, kas pastaigājās gar Loka maģistrāles daudzdzīvokļu ēkām, 23. namam gāja ar līkumu. Viens no balkoniem bija atdalījies un karājās gaisā, vējam nikni purinot metāla konstrukcijas, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Viktors dzīvo Jelgavā, Loka maģistrāles 23. namā. Ceturtdien vīrietis mierīgi atpūtās savā viesistabā līdz pa viņa logu spēcīgi atsitās kaut kas līdzīgs akmenim.

Nācās strauji pielēkt kājās un noskaidrot, kas par nekārtībām notiek ārpusē. Ieraudzītais lika Viktoram ātri vien atkāpties no loga un izsaukt operatīvos dienestus.

Sestā stāva balkona konstrukcija, kas atrodas tieši virs Viktora mitekļa, bija atdalījusies un karājās gaisā. Ugunsdzēsēji ar pacēlāja palīdzību pusotru stundu demontēja bīstamo objektu, kamēr ēkas iedzīvotāji pulcējās pagalmā. Ikviens no viņiem tagad uztraucas, ka drīz vien vairs nevarēs mierīgi pastaigāties gar māju, jo jābaidās no krītošiem objektiem.

Dace, kas dzīvo blakus kāpņu telpā, stāsta, ka šī nav pirmā reize, kad ēkas konstrukcijas neiztur slodzi un gāžas lejā. Arī viņas dzīvoklī ir balkons, taču viņa to neizmanto drošības apsvērumu dēļ.

Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde ir informēta par skaudro stāvokli septiņdesmitajos gados celtajās ēkās un pirms sešiem gadiem veica vairāku balkonu rekonstrukciju. Darba vēl esot daudz, bet finanses nepietiekamas.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:25

Jaunākās diskusijas