Cik bīstamas ir saulē un auto atstātas pudeles

Rita Lazda 24.maijs 2020, 17:45
 
pixabay.com
Varbūt atceraties, ka pirms dažiem gadiem kāda Latvijas iedzīvotāja brīdināja, kas var notikt, ja saulainā dienā spēkratā atstāsiet plastmasas pudele ar ūdeni. Izrādās, ka drauds drošībai ir arī automašīnā atstāta stikla pudele.
"Informatīvs video, kurš liek pārdomāt par to, kādas lietas atstājam mašīnā," tā pie video raksta dāma, kuru sociālajā tīklā facebook brīdinājusi līdzcilvēkus. Uzņemtajos kadros redzams, ka neliela smaržu pudelīte spējusi radīt tādu efektu, kura rezultātā auto salonā kā ar saulē esošu palielināmo stiklu, sācies degšanas process. Video vari apskatīt šeit.

Ekrānšāviņš no video

Šī gan nav pirmā reize, kad saulē vai sakarsušā auto atstāts kāds priekšmets rada potenciālus draudus drošībai. Visai neparasts atgadījums noticis arī ASV, kur automašīnā eksplodējis sausā šampūna iepakojums, vēsta portāls "Mashable".

Kā stāsta 19 gadus vecā automašīnas īpašniece, tad viņa spēkratu novietojusi pie kāda parka. Tajā iespīdējuši saules stari un, acīmredzot, tie sakarsējuši arī sausā šampūna iepakojumu, kas eksplodējis. Eksplozijas rezultātā izsista pat automašīnas jumta lūka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas