Dabas pētnieks ar ieteikumu uzrunā suņu īpašniekus

Rita Lazda 24.maijs 2020, 11:02
 
Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency
Dabas pētnieks Vilnis Skuja ar svarīgu ieteikumu uzrunājis suņu īpašniekus.
Kā mikroblogošanas vietnē twitter šonedēļ raksta pētnieks, tad šobrīd suņu īpašniekiem ļoti jāizvērtē, kur saviem mīluļiem ļaut staigāt bez pavadas. "Mežs tagad ir viens liels dzemdību nams, tāpēc izvērtējiet, kur laist suni bez pavadas un kur to nedarīt. Gadu vecie alnēni redzami ceļmalās. Brauciet uzmanīgi!" atgādina V.Skuja.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļas nogalē kārtējais meža iemītnieks tika manīts arī Rīgā. Dārzciemā, pie dzīvojamām mājām, bija iemaldījies alnis.

Gaidot dzīvnieku ķērājus, kārtības sargi alni uzmanīja un sekoja viņam, lai tas nepazustu no redzesloka. Kad speciālisti no veterinārās klīnikas ieradās notikuma vietā, viņi nolēma pielietot trankvilizatorus. Pēc veiksmīgas trankvilizatoru izmantošanas, brūcēm, kas bija uz aļņa pleciem, tika uzliktas šuves, bet vēlāk dzīvnieks tika izvests no Rīgas un palaists mežā. Pirms došanās prom klīnikas speciālisti pārliecinājās, ka meža dzīvnieks ir pilnībā atguvies no trankvilizatoriem un noskatījās, kā viņš ieskrien mežā biezoknī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas