"Viņš ir katastrofāls!" Vīķe-Freiberga par Trampu

Viktorija Gabrjuna 7.maijs 2020, 9:30
 
AFP/Scanpix/LETA
Šonedēļ tika publicēta LTV sporta žurnālista un raidījumu vadītāja Reiņa Ošenieka vloga #PAŠIZOLĒTS 5. sērija. Tajā viņš sarunājās tostarp ar eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu.

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga atzina, ka šobrīd var izbaudīt mieru. Viņa lēsa, ka, neskatoties uz daudzajiem pienākumiem starptautiskajās organizācijās, kopš prezidentūras beigām šis ir pirmais pavasaris, kad var atļauties vērot dabas mainību pavasarī.

“Tas ir brīnišķīgi,” priecājās ekprezidente.

Reinis Ošenieks eksprezidentei pavaicāja viņas viedokli par to, kuri no šābrīža pasaules līderiem vislabāk tiek galā ar pandēmijas izraisīto krīzi un spēj nomierināt savu valstu iedzīvotājus.

Viņa atzina, ka augstu vērtējams Francijas līdera Emanuela Makrona sniegums, Lielbritānijas līdera Borisa Džonsona sniegumu Vīķe-Freiberga vērtēja piesardzīgi, atzīdama, ka viņš “no sākuma nedaudz fleitēja”, bet vēlāk sācis reaģēt pietiekami adekvāti.

Savukārt īpaši asu kritiku eksprezidentes acīs izpelnījies ASV līderis Donalds Tramps. “Tas cilvēks ir neiedomājami, neiedomājami nekompetents! Viņš nekonsultējas, viņš nedomā, viņš muti ver, pirms smadzenes ir sākušas darboties! Viņš ir katastrofāls,” pauda Vīķe-Freiberga.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas