Paskat, kāda čūska it kā manīta mežā Latvijā

tautaruna.lv 26.aprīlis 2020, 9:15
 
Ekrānšāviņš no video
Vairāk nekā 2000 sociālā tīkla facebook lietotāji dalījušies ar video, kas it kā tapis kādā mežā Latvijas austrumos.
Video autors, kurš uzņemtos kadrus publicējis sociālajā tīklā facebook vēsta, ka kadri tapuši mežā Latvijas austrumos. Tajā redzama čūska, kas ir oranžā krāsā. Video vari apskatīt šeit.

Cilvēki ieraksta komentāros spriež, vai tā maz ir Latvijā līdz šim mītoša čūska. Kamēr vieni izteikuši minējumus, ka varbūt kustonis nokrāsots, tikmēr kāda komentētāja norāda, ka tas, iespējams, ir tā dēvētais kukurūzas zalktis, kas normālos apstākļos Latvijā gan nedzīvo. Tiek pieļauts, ka, iespējams, tas mežā nonācis kāda privāta īpašnieka darbības rezultātā.

Tāpat netiek izslēgta versija, ka video nemaz nav uzņemts Latvijā.

Jau vēstīts, ka šī nav pirmā reize, kad tiek ziņots par to, ka dabā, vai kādam īpašumā Latvijā manīta šiem platuma grādiem netipiska radība.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka pēdējos gados policija vairākkārt konstatējusi nelikumības ar eksotiskajiem dzīvniekiem. Piemēram, 2018.gada nogalē policija konstatējusi, ka vairākas privātpersonas nelikumīgi vēlējušās realizēt divus krokodilu un lūša izbāžņus, kā arī tirdzniecībā piedāvāti dzīvi eksotiskie dzīvnieki - savvaļas kaķis servals un plīvurpūce.

Likumsargi noskaidroja, ka privātpersonas vēlējušās pārdot divus krokodilveidīgo dzīvnieku izbāžņus, kuru cena par katru bija 100 eiro, dzīvu savvaļas kaķi servalu par 8000 eiro, 6000 eiro vērtu krokodila izbāzni, kā arī lūša izbāzni par 500 eiro. Dzīva plīvurpūce tirgota par 500 eiro. Pārbaužu laikā neviena no privātpersonām nevarēja apliecināt ne izbāžņu, ne dzīvo dzīvnieku legālo izcelsmi.

Savukārt pērn pavasarī policija pieķērusi divas privātpersonas mēģinājumā pārdot polārlāča ādu un vistu vanaga izbāzni.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:35

Jaunākās diskusijas