Latvietis, kurš Covid-19 krīzi pārlaiž Taizemē: Dzīve daudz lētāka nekā Latvijā

Lelde Veinberga 6.aprīlis 2020, 21:01
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
LTV “Panorāma” ziņo par kādu latvieti, kurš nolēmis jaunā koronavīrusa infekcijas Covid-19 radīto krīzi pasaulē pārlaist Taizemē. Arhitekts Jānis dalījies ar saviem iespaidiem par dzīvi šajā Āzijas valstī.

Jānis uz Āziju devies lai atpūstos vēl pirms ārkārtas situācijas izziņošanas. Vīrietis vēlējies apceļot Malaiziju, Singapūru un citas vietas, taču palielinoties Covid-19 krīzei, daudzās valstīs sākās stingri ceļošanas ierobežojumi.

Lēmums palikt Taizemē bijis nosacīti spontāns lēmums. "Bija uz Kauņu repatriācijas reiss no Bangkokas. Man vajadzēja reaģēt vienas dienas laikā un nopirkt tās biļetes, tad es varētu atgriezties mājās. Bet es sapratu, ka tas viss ir ļoti sasteigti. Es nejutos ērti ar to, ka man pēkšņi tagad ir jāskaita nauda uz kaut kādu Taizemes kontu ar 1000 eiro, un tad viņi man apsola, ka es kaut kādā veidā tikšu caur Lietuvu uz Latviju," stāsta vīrietis.

Tā kā Taizeme atļāva pagarināt ceļojuma vīzu, Jānis atradis mitekli Taizemē, ko īrē par divreiz mazāku cenu nekā dzīvokli Rīgā. "Ēdiens un viss pārējais, ja neskaita kādas importa preces, piemēram, Rietumu ēdienus, viss ir ļoti lēts," stāsta latvietis.

Arhitekts tagad strādā attālināti un Taizemē jūtas droši. Uz ielām jebkurā brīdī var pienākt policija un izmērīt ķermeņa temperatūru. Tāpat brīvi pieejami dezinfekcijas līdzekļi un citi aizsarglīdzekļi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas