Covid-19: Lielbritānija iedzīvotājiem vēlas ieviest "imunitātes pases"

Viktorija Gabrjuna 6.aprīlis 2020, 10:28
 
SIPA/Scanpix/LETA
Lielbritānija vēlas iedzīvotājiem ieviest "imunitātes pases", tādā veidā cerot, ka valsts ātrāk varēs atgriezties pie ierastās dzīves, kāda tā bija pirms koronavīrusa pandēmijas, raksta "The Guardian".

Par šādiem plāniem paziņoja Lielbritnānijas veselības ministrs Metjū Henkoks.

Tiek ziņots, ka "imunitātes pase" ir sertifikāts, kas apliecina, ka personai vairs nav riska inficēties ar koronavīrusu, jo viņam tas jau ir bijis.

Tas atbrīvotu cilvēkus no valstī noteiktajiem ierobežojumiem, kas noteikti, lai apkarotu vīrusa izplatību.

Tā kā vīruss cilvēkam var noritēt pat bez būtiskiem simptomiem, paredzēts, ka būs jāveic pārbaude, lai noteiktu, vai indivīda asinīs ir koronavīrusa antivielas. Pozitīvs tests norādīs, ka personai jau ir bijis vīruss, un tāpēc tai, iespējams, būs zināma imunitāte. Tas arī nozīmētu, ka persona nav infekcioza citiem.

Lielbritānija jau esot pasūtījusi miljoniem antivielu testu, taču valdībai vēl jāapstiprina to lietošana.

Runājot par "imunitātes pasu" ieviešanu, to galvenā prioritāte būšot cilvēku iespēja ātrāk atgriezties pie normālas dzīves, piemēram, veselības aprūpes darbinieki ātrāk varētu atgriezties darbā, arī skolotāju atgriešanās sekmētu skolu atvēršanu. Savukārt aizsardzības materiālus pret vīrusu saņemtu, pirmām kārtām, tie, kuriem tas ir visvairāk nepieciešams.

Taču viena no jauna koronavīrusa apkarošanas problēmām ir tāda, ka pagaidām nav pārliecības par to, kā tas darbosies. "Imunitātes pasu" ideja ir balstīta uz cerību, ka cilvēki, kuri ir atguvušies no vīrusa un testā uzrādītas antivielas pret Covid-19, tiks pasargāti ilgāku laika periodu.

Tā kā šis vīruss ir jauns, nav nekādu zināšanu par imunitātes ilgumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas