VIDEO: Mediķi nikni uz Rīgas domi

tautaruna.lv 5.aprīlis 2020, 9:45
 
Kaspars Krafts/F64
Pie raidījuma “Bez Tabu” vērsusies Oksana, kura laboratorijā testē Covid-19 paraugus. Darbs laboratorijā netiek pārtraukts jau trešo nedēļu, un viņa kopā ar citiem kolēģiem bijus priecīga brīdī, kad parādījās ziņa, ka mediķi sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas.

Oksana katru mēnesi pērk mēnešbiļeti, kas izmaksā 50 eiro un uzskata, ka šajā laikā tā būtu pretimnākšana mediķiem, kuri velta visus spēkus sabiedrības labā.

Oksana arī atklāj, ka zvanījusi “Rīgas satiksmei”, kur tikusi informēta, ka pagaidām nekas nav zināms. "Strādāju tieši ar Covid-19 materiālu. Testēšana notiek 24/7 režīmā jau trešo nedēļu. Ļoti liela darbinieku daļa izmanto sabiedrisko transportu. Tā ir ņirgāšanās par mums, par tiem, kuri tiešām stāv pirmajās rindās. Es nesaprotu, kādēļ šķiro medicīnas darbiniekus. Vieniem ir, citiem nav," neizpratnē ir sieviete.

Kā norāda "Bez Tabu", šobrīd var pārvietoties Dzemdību nama, Rīgas 1., 2. slimnīcas personāls un citu Rīgas domes medicīnas iestāžu darbinieki, kā arī sociālie darbinieki, bet ne neatliekamās palīdzības mediķi, ne arī lielo slimnīcu mediķi.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis raidījumam “Bez Tabu” norāda, ka domes darbinieki pieļāvuši kļūdu un publicējuši nepilnīgu informāciju. Dome vēlējusies atbalstīt pašvaldības iestāžu darbiniekus, lai šādu pretimnākšanu saņemtu arī valsts slimnīcu un laboratoriju darbinieki, šīm iestādēm būtu jāapmaksā attiecīgie izdevumi.

Šobrīd nav zināms, vai valdība varētu atbalstīt ieceri, lai mediķi bez maksas varētu izmantot sabiedrisko transportu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas