Mediķis nikns par ķirurga Gulbja teikto saistībā ar Covid-19

tautaruna.lv 4.aprīlis 2020, 12:44
 
AFP/SCANPIX/LETA
Plašu rezonansi medijos un interneta vidū ir izsaucis mugurkaula ķirurga Arta Gulbja paustais viedoklis par piesardzības pasākumiem Covid-19 dēļ, kas graujot būtiskas jomas Latvijā. Par ķirurga izteikumiem skarbi izsakās mediķis, kurš ikdienā saskaras ar Covid-19 pacientiem.

Kā sociālajā vietnē Facebook norāda anestezeologs un reanimatologs, ķirurga izteicieni ir nepamatoti.

"Dr. Gulbis nebūs tas, kuram būs jānolemj, kuru intubēt un ventilēt situācijā, kad uz vienu ventilatoru kandidēs 4 slimnieki. Tas būšu es vai kāds mans kolēģis, reanimatologs. Dr. Gulbis nebūs tas, kurš 24 stundas pavadīs neelpojošā kostīmā ar ūdenslīdēju brillēm un gāzmasku uz sejas. Tie būsim mēs, NMPD mediķi, uzņemšanu un reanimāciju personāls. Interneta komentētāji, repatriētie Īrijas šampinjonu griezēji, dzērāji un deģenerāti nebūs spiesti izolēties no savas ģimenes un bērniem 2 nedēļas pēc saskares ar Covid-19 “zilā dimanta” bomzi. Tie būsim mēs," nesaudzīgi izsakās ārsts.

Viņš arī norāda, ka ķirurgam par saviem apgalvojumiem "nebūs nekādas kriminālas un juridiskas atbildības par saviem apgalvojumiem, kas ir pretrunā ar Veselības ministrijas pieņemto politiku".

Ārsts arī uzsver, ka šādi Gulbis tikai cenšas vairot savu popularitāti.

Ekrānuzņēmums no Facebook

"Vīruss pāries, bet mums šajā valstī būs jādzīvo ar sekām, kuras būs radījis nevis vīruss, bet lēmumi, kuri jau šobrīd grauj visas būtiskās jomas, kas vispār veido valsti un cilvēku kā tās vērtību nesēju," savā rakstā, paudis Artis Gulbis, mugurkaula ķirurgs, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes pasniedzējs, raisot asas diskusijas sabiedrībā.

Jau vēstīts, ka jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 aizvadītajā diennaktī apstiprināta 16 cilvēkiem, līdz ar to kopumā valstī ar šo slimību sirgst jau 509 cilvēki.Iepriekšējā diennaktī veikti 1182 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 19 380 Covid-19 testi.

Patlaban slimnīcās ārstējas 29 Covid-19 pacienti, tajā skaitā 26 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:05

Jaunākās diskusijas