VIDEO: Koronavīruss Latvijā: kā vislabāk dezinficēt māju?

Viktorija Gabrjuna 5.aprīlis 2020, 11:28
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Koronavīruss spēj izdzīvot, vairākas dienas atrodoties uz virsmām, kā arī telpās, kurās uzturējies cilvēks ar apstiprinātu Covid-19. Tas nozīmē, – arī mājās ir nepieciešama īpaši rūpīga virsmu mazgāšana un pat dezinfekcija, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Gan Veselības inspekcija, gan SPKC pārstāvji norāda, ka efektīvākie līdzekļi, kurus izmantot virsmu un telpu dezinfekcijai, ir 70% etanola šķīdums un nātrija hipohlorīta šķīdums, kā arī citi dezinfekcijas līdzekļi, kas ir efektīvi pret apvalkotajiem vīrusiem, tostarp koronavīrusu, piemēram, 50% izopropanolu saturoši līdzekļi.

Ir pārbaudīti vairāki produkti, kas iedarbojas pret dažādiem koronavīrusa izraisītājiem. Šie līdzekļi, kas satur tādas pretvīrusu aktīvās vielas kā nātrija hipohlorīts (sadzīvē lietojamā balinātāja sastāvdaļa) un etanols (etilspirts), ir pieejami izmantošanai sadzīves apstākļos un tagad nopērkami tirdzniecības vietās.

Svarīgi ir rūpīgi attīrīt un dezinficēt visus priekšmetus un virsmas, kurām bieži pieskaras cilvēki, piemēram, durvju rokturus, krānus, sienas un logu virsmas, virsmas tualetēs un vannas istabās, kā arī tālruņus, planšetdatorus u.c. Nelielu virsmu apstrādei ieteicams lietot 70% etanola šķīdumu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas