Arī pasta darbinieki turpmāk izmantos sejas aizsargvairogus

Baiba Puriņa 2.aprīlis 2020, 10:06
 
Ekrānuzņēmums no Facebook/Latvijas Pasts
Ārkārtējās sitruācijas laikā, kad darbu pārtraukuši daudzi uzņēmumi, ir profesijas, kur dīkstāve nav iespējama, piemēram, mediķiem, pārdevējiem un arī pasta darbiniekiem.

Latvijas Pasts soctīklos atklāj, kā tiek pasargāti viņu darbinieki, pildot darba pienākumus. Nogādājot sūtījumus, pastnieki izmanto ne tikai gumijas cimdus, bet turpmāk būs aprīkoti arī ar sejas aizsargvairogiem, lai mazinātu inficēšanas risku.

"Arī mūsu pastnieki sākuši izmantot sejas aizsargvairogus, veicot darba pienākumus. Līdz nedēļas beigām ar aizsargvairogiem pakāpeniski apgādāsim visu vairāk nekā 1000 pastnieku kolektīvu," teikts ierakstā.

Kā informē "Latvijas pasts", sūtījumu piegādes procesos ārpus pasta nodaļu telpām iesaistīti vairāk nekā 1400 darbinieku - ap 1200 pastnieku, 90 kurjeru un 120 šoferu.

Visi "Latvijas pasta" pastnieki, kurjeri un šoferi ir instruēti par nepieciešamajiem drošības pasākumiem un apgādāti ar dezinfekcijas līdzekļiem un cimdiem personiskajai lietošanai. Analogi drošības līdzekļi piemēroti arī šķirošanas kompleksa darbiniekiem.

Arī "Latvijas pasta" nodaļu darbiniekiem atbilstoši valstī izsludinātajiem ārkārtējās situācijas nosacījumiem noteikti pastiprināti personiskās higiēnas un pasta nodaļu inventāra papildu dezinfekcijas pasākumi.

"Latvijas pasts" aicina klientus būt saprotošiem un stingri ievērot visus drošības pasākumus - neapmeklēt pasta nodaļu ar slimības simptomiem, savu kārtu uzgaidīt nodaļas ārpusē, uzturēties nodaļā tikai tad, ja atbrīvojusies apkalpojošā kase, nedrūzmēties un ievērot divu metru distanci, maksimāli izmantot iespēju pakalpojumiem pasta nodaļās pieteikties attālināti, kā arī lietot individuālos aizsardzības līdzekļus un ievērot nepieciešamo higiēnu.

"Latvijas pasts" izveidojis jautājumu-atbilžu sadaļu uzņēmuma mājaslapas "pasts.lv" jaunumu sadaļā, kur informācija tiek regulāri aktualizēta.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā ārkārtējo stāvokli valstī un nepieciešamos pasākumus koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanai, "Latvijas pasts" pārtraucis klātienes pakalpojumu sniegšanu 253 pasta pakalpojumu sniegšanas vietās lauku teritorijās visā Latvijā.

Līdz ārkārtējās situācijas beigām iedzīvotāji pasta pakalpojumus šajās teritorijās var saņemt pēc pieprasījuma dzīvesvietā, nepieciešamo pakalpojumu iepriekš piesakot pa tālruni.

Savukārt visās pasta nodaļās ar saskarsmi ierobežojošām organiskā stikla aizsargplāksnēm aprīkotas 567 pasta operatoru darbavietas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas