Cilvēkus iepriecina Covid-19 nejēdzības novēršana Rīgā

tautaruna.lv 4.aprīlis 2020, 9:45
 
Ekrānuzņēmums no Facebook/Pisēta cilvēkiem
Sociālās vietnes Facebook profilā "Pilsēta cilvēkiem" publicēts ieraksts, kurā cilvēki novērtē, ka beidzot galvaspilsētā ir automatizēti luksofori, lai cilvēkiem nebūtu jāpieskaras to pogām.

Ierakstā norādīts, ka Rīgas domes Satiksmes departaments ir Rīgā uzsācis automatizēt gājēju un velosipēdistu pogu luksoforus "tādējādi likvidējot nepieciešamību gājējiem un velosipēdistiem skarties pie iespējamā infekciju perēkļa - pogām".

Ierakstā pausta arī patecība par šādu soli: "Paldies departamentam un ceram, ka darbi tiks turpināti un arī Rīgā tiks ieviestas pagaidu velojoslas, lai cilvēkiem būtu iespējams droši un ērti uz darbu vai veikalu nokļūt, arī nebraucot sabiedriskajā transportā."

Kamēr vieni komentāros slavē šādu rīcību, citi atrod arī negatīvas iezīmes. "Beidzot, es šīs nejēdzības novēršanu ilgi gaidīju," raksta kāda komentētāja. "Būtu jau labi, tikai liekas, ka pagaidām uzlabojums ir aptīšana ar melnu plēvi, bet gājēji gaida pie tukšas ielas un zaļais signāls neiedegas," norādīts citā komentārā.

Kā vēstīts Rīgas domes Satiksmes departamenta mājaslapā, izsaukuma pogas tiks atslēgtas uz nenoteiktu laiku un gājēji aicināti sagaidīt gājēju luksoforā zaļo gaismu. Kopumā Rīgā ir vairāk nekā 140 luksoforu objektu ar izsaukuma pogām. Virs pogām tiks izvietotas arī informatīvas plāksnes ar informāciju latviešu un krievu valodā.

Jau vēstīts, ka Latvijā ir parādījušies pirmie gadījumi, kad infekcijas izplatīšanās ceļi nav izsekojami. Vairums valstu šo posmu jau ir izgājušas, piedzīvojot plašāku nekontrolējamu slimības izplatību.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:10

Jaunākās diskusijas