VIDEO: neskatoties uz Covid-19 sērgu, bezpajumtnieki Rīgā pulcējas baros

Viktorija Gabrjuna 1.aprīlis 2020, 17:20
 
Vladislavs Proškins/F64
Covid-19 ietekmē absolūti visus pasaules iedzīvotājus. Šī sērga nešķiro – slimo gan jauni, gan veci, gan bagāti, gan arī nabadzīgi cilvēki. Rīgā bezpajumtnieku ir gana daudz, un arī viņiem ir savs viedoklis par notiekošo, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Sarkandaugavā kāds bezpajumtnieks stāsta, ka viņu dzīvēs arī ārkārtas situācijas laikā nekas nav mainījies.

"Odekolonu mēs nelietojam. Protams, lietojam alkoholu. Satiekamies lielos baros. Kā bars savācas, tā uzreiz pašvaldības policija klāt," stāsta bezpajumtnieks.

Piektdien, 27. martā, plkst. 11.30 sižeta veidotāji piestāj pie Krišjāņa Barona ielā esošās pareizticīgo baznīcas, kur katru dienu plkst. 12.00 tiek atvērta tā sauktā zupas virtuve. Krietnu laiku pirms ēdiena izsniegšanas rindā jau bija sastājušies vairāk nekā 10 cilvēku. Un retais ievēroja tā saucamo sociālo distancēšanos jeb vismaz divus metrus no katra rindā stāvošā cilvēka.

“Mainīsies dzīve tiem kungiem, kas zina, kas to [vīrusu] izplatīja. Ne jau mums. Mums kā bija, tā būs. Ja mūs pasargās, būsim veseli. Saslims, nu būs lemts saslimt. Ko darīt?!” noteica viens no rindā stāvošajiem kungiem, kurš veselības pasliktināšanās gadījumā ir gatavs vērsties pie mediķiem.

Kā tiek kontrolēti sociāli mazaizsargātāki iedzīvotāji, stāsta Rīgas domes Labklājības departamentā.

"Katra cilvēkam ir citādāka pieeja šiem jautājumiem. Un, protams, mēs cenšamies viņus mācīt, cenšamies viņus informēt, mēs cenšamies viņiem stāstīt. Bet to, cik cilvēks paņem pretī, mēs, protams, ar varu nekādi viņiem neieliesim.

Mobilās brigādes mums ir divas. Un katra savā Daugavas krastā apbraukā šos cilvēkus, arī informē viņus, kas notiek, kā notiek, kā šajā situācijā būtu sev jāseko līdzi, kur jāvēršas, kur jāzvana," pauž departamenta pārstāve Lita Brice.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas